Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C. E

Het nieuwste team van N.E.C. E onder 10 walste op 25 augustus over hun leeftijdgenootjes van OmniWorld. Bjenze 4 x, Davy 2x, Morad 2x en Rick 1x zorgden in een eenzijdig duel voor de 9-2 overwinning. Dat OmniWorld E

In hoog tempo en met technisch verzorgd voetbal bestoken de pupillen van trainer Remco ten Hoopen het doel van OmniWorld. De sporadische uitbraken van OmniWorld werden vakkundig door de verdedigers opgevangen en als ze er toch door kwamen was daar Nando. Het was vandaag immers de beurt aan Nando om te keepen. Dat aanvallers niet zo blij zijn met verdedigen is een feit. Niet laten uitspelen, snel omschakelen en de bal weer veroveren is een wezenlijk onderdeel van het spel. Niet alleen op de training instrueert de trainer op dit onderdeel, ook in de wedstrijd zien wij dit terugkomen. In de 3e helft mogen de aanvallers gaan verdedigen en de verdedigers worden aanvallers. Het blijft opleiden.


KIKA TOERNOOI

Dit goed georganiseerde toernooi stond in het teken van 'Kans voor een Kind'. Een toernooi wil je graag winnen, maar gelukkig niet ten koste van alles. Ook tijdens dit toernooi kwam de opleidingsvisie van N.E.C. duidelijk naar voren. Geen bulderende trainer langs het veld, verbod op lange halen snel thuis, blijven gaan voor de actie en dan vooral richting doel van de tegenstander, wisselende posities en heel veel plezier.

Door de organisatie kregen wij in de laatste wedstrijd Axel als gastspeler toegewezen. Axel mocht de laatste wedstrijd tegen het Duitse Rot Weiss Essen om de 10e-11e plaats met onze jongens mee doen. Al tijdens de warming-up straalde Axel van oor tot oor. Onze jongens vonden hem leuk en dat zag je ook terug in de wedstrijd. Veelvuldig werd Axel betrokken in het spel en eerlijk is eerlijk, Axel trapte een aardig balletje mee. Tijdens de penaltybokaal streed Axel lang mee voor de eerste plaats.

Axel, wij hopen dat ook jij hebt genoten van deze dag, en hopen je snel eens in Nijmegen te zien. Heel veel plezier en sterkte.


WOPA

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36