Supporter Chiel Verheijen:'Een N.E.C.'er is een nette man'

In de Nijmeegse Zondagkrant worden iedere week een aantal vragen aan een supporter van N.E.C. voorgelegd. Wij plaatsen deze vragen en antwoorden ook op deze website. Vandaag deel 10.

Chiel Verheijen zit in vak G, op stoel 1, van rij 1. Chiel is zijn hele leven al een echte NEC-supporter. Een uur voordat de wedstrijd begint is de Nijmegenaar al op het NEC-terrein te vinden. "Zondagmorgen heb ik al vroeg kriebels in mijn buik van de spanning."

- Wat is je naam?
Ik heet Chiel Verheijen.
- Hoe oud ben je? Ik zeg tegen iedereen dat ik volgende maand 28 jaar oud word (Chiel lacht). Maar dat is helaas niet waar, je moet het getal omdraaien; ik word 82 jaar.
- Waar woon je? Ik woon in Hatert, Nijmegen.
- Gezinssamenstelling? Ik ben heel erg gelukkig met mijn vrouw. Ik kan haar voor geen goud missen.
- Wat voor werk doe je? Ik heb vroeger bij Dobbelman gewerkt.
- Voetbal je zelf ook? Ik heb in het verleden een poging gedaan om te voetballen. Helaas was het toentertijd bijna onmogelijk; ik had meestal geen geld om voetbalschoenen te kopen. Gelukkig werd ik soms wel eens gematst. De ene keer kreeg ik een linkerschoen, een tijdje later weer een rechterschoen. Ik liep dan wel met twee verschillende voetbalschoenen op het veld. Maar ik kon voetballen en dat was voor mij het allerbelangrijkste.
- Hoelang heb je al een seizoenskaart? Poeh, ik kan al goed meer dan veertig jaar een seizoenskaart hebben. De exacte datum weet ik echt niet meer. Vandaag de dag ga ik nog steeds met veel plezier naar iedere thuiswedstrijd van NEC. Ik heb een geweldige plaats; ik zit precies boven het 'tunneltje', tegenover de middenlijn.
- Hoe was je eerste keer in het N.E.C.-stadion? Geweldig. Iedereen zat of stond gewoon door elkaar, of je voor NEC of voor de tegenstander was. Toen kon dat nog; nu is het allemaal heel anders. Zitten de supporters van de tegenstanders is een afgesloten vak. Ik vind het echt verschrikkelijk dat het zo moet.
- Wat eet je het liefst op een wedstrijddag? Wat ik het liefste eet? Als ik het voor het zeggen heb, kies ik voor spinazie en spruitjes. Heerlijk!
- Wat voor auto rij je (of welke fiets bestuur je)? Ik heb geen auto. Ik doe alles met de fiets. Zo blijven mijn benen ook nog in beweging.
- Wat zijn je andere hobby's? Ik zwem erg graag. Ik lig iedere morgen om 7.00 's morgens in het zwembad. Behalve op zaterdag en zondag, dan heb ik lekker een snipperdag.
- Wie is de beste voetballer op dit moment? Ik vind dat Ruud van Nistelrooy wel aardig kan voetballen.
- Wie is de beste voetballer ooit? Ik kan heel veel 'beste' voetballers opnoemen. Johan Cruijff is ook één van de spelers die ik erg goed vind.
- Wie is de beste voetballer van N.E.C? Ik vind de N.E.C.-spelers allemaal goed. Je moet voor iedereen respect hebben. Het is wel hartstikke fijn dat N.E.C. weer een echte ploeg aan het worden is.
- Wat is voor jou hét N.E.C.-gevoel? Dat is zo'n gek gevoel; ik kan het bijna niet uitleggen. Ooit vroeg een tv-journalist aan mij: 'wat is een N.E.C.'er?' Ik moest er even over nadenken, maar toen wist ik het. Een N.E.C.'er is een nette man die met zijn hoedje op naar het stadion gaat. In de Goffert wordt hij van het ene op het andere moment een N.E.C.'er. Wat je totaal niet verwacht van de rustige man, gebeurt in het stadion: hij raakt al zijn frustraties kwijt. Na de wedstrijd doet de man zijn hoedje weer op en gaat hij naar huis, waar zijn vrouw en kinderen op hem wachten.
- Mooiste tenue? Ik vind dat N.E.C. een mooi tenue heeft; onze drie kleuren zijn geweldig.
- Wat is het meest indrukwekkende moment dat je beleefd hebt in het stadion? Dat was de wedstrijd tegen FC Barcelona. Als ik er aan terug denk word ik nog een beetje boos op de terugspeelbal van Van Rossum (uit deze terugspeelbal viel een goal voor FC Barcelona red.). Dat moment heeft me echt in het hart gegrepen.
- Heb je ook nog andere favoriete verenigingen? Ik bekijk de andere verenigingen van een afstandje. Over het algemeen vind ik het Nederlandse voetbal wel aardig.
- Ga je ook wel eens naar andere voetbalclubs kijken? Misschien in het buitenland? Eigenlijk niet. Alhoewel, als ik aan het fietsen ben, ga ik soms wel eens bij een club kijken. Ik sta er dan echt versteld van hoe goed sommige jonge klanten kunnen voetballen. Ze zijn zo handig met de bal, onvoorstelbaar.
- Wat vind je van damesvoetbal? Ik vind het wel goed. De dames moeten lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Sporten is altijd gezond, toch? Of het nu handbal, tennis of voetbal is.
- Wat staat er op je mouse-pad? Ik heb geen computer. Dat hoeft ook niet meer op mijn leeftijd. Ik doe alles met pen en papier. Zo schrijf ik verhalen voor een 'familieblaadje'; we produceren er zes per jaar. Ik moet eerlijk zeggen dat schrijven wel tegen valt. Dat heb je niet één, twee, drie gedaan. Je moet in ieder artikel toch een bepaalde spanning en humor leggen. Anders leest niemand het.
- Welke deodorant gebruik je? Ik gebruik Axe.
- Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond? Wat ik dacht toen ik opstond? Poeh, dat was al om vijf uur. Ik dacht volgens mij: 'ik ga me vandaag weer eens elektrisch scheren'. Lekker makkelijk.
- Wat was je favoriete uitspraak / motto? Mijn favoriete uitspraak kan ik zo snel niet bedenken.
- Welk uitspraak (of woord) gebruik je vaak? Ik heb geen stopwoordje.
- Talpa, NOS of RTL? Dan kies ik zonder erover na te denken voor de NOS. Die andere zenders zenden meer reclame dan voetbal uit.
- Humberto Tan, Jack van Gelder of Wilfred Genee? Ik vind Humberto Tan erg goed.
- Hugo Borst of Johan Derksen? Ik zie Johan Derksen erg graag. Daarnaast vind ik Willem van Hanegem een leuke man; hij kan er altijd een mooi woordje tussendoor schuiven. Typisch Willem is dat hij nooit iemand wil beledigen.
- Wat zou je doen als je één dag Mario Been was? Als de voetballers een goede wedstrijd hebben gespeeld, zal ik een keer lekker met ze uiteten gaan. Je moet soms ook een tegenpresentatie leveren.


Chiel Verheijen. Foto: Bob Walker

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36