Supporter Danny van den Heuvel:'Ik blijf NEC steunen in voor- en tegenspoed'

'Één ding weet ik zeker. Al word ik tachtig jaar, ik blijf NEC steunen in voor- en tegenspoed'. Danny van den Heuvel zit op stoel 4 van rij 7 in vak Z

NIJMEGEN - Veel N.E.C.-supporters hebben werkelijk alles over voor 'hun club'. Danny is er daar één van. De 28-jarige bouwvakker zorgde er jaren geleden zelfs voor dat goede vriend Mark fan werd van de Nijmeegse eredivisieclub. Dat is nog niet zo gemakkelijk als het klinkt, Marks' hart lag van te voren namelijk bij de rivaal, Vitesse.

Danny van den Heuvel
Foto: Bob Walker
"Ik durf het haast niet te zeggen, maar mijn maat was vroeger inderdaad voor Vitesse", lacht de supporter. "Ik heb hem jaren geleden even aan het denken gezet. Dat is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Hij voelt nu helemaal niets meer voor de Arnhemse club. En dat druk ik dan nog maar zachtjes uit."
Wie zorgde er eigenlijk voor dat Danny supporter werd van de Nijmeegse voetbalvereniging? "Dat waren opvallend genoeg niet mijn ouders. Zij zijn helemaal geen voetbalfanaten. Terwijl mijn neef, Erik van Rossum, wel een oud-speler van N.E.C. is. Erik is voor de meeste mensen denk ik geen onbekende voetballer. Hij maakte namelijk het eigen goal tegen FC Barcelona in 1983. Die wedstrijd heb ik zelf, vanwege mijn jonge leeftijd, jammer genoeg niet meegemaakt", gaat de supporter verder. "Toen ik een jaar of tien was, werd ik pas echt fan van N.E.C. Ik ging met een vriendje en zijn vader mee naar een wedstrijd. En ik kan je zeggen, dat werkte zeer verslavend."

Danny heeft nu voor het derde jaar een N.E.C.-seizoenskaart. Voordat de match begint, rijdt hij vanuit zijn huidige woonplaats Wijchen met de auto naar Mark, die bij De Goffert om de hoek woont. Vervolgens fietsen ze samen naar het stadion. Zo vermijdt het tweetal de file en komen ze altijd op tijd voor de wedstrijd. "Goed geregeld hè? Één ding weet ik zeker. Al word ik tachtig jaar, ik blijf N.E.C. steunen in voor- en tegenspoed." Het leven van de bouwvakker draait anno 2008 helemaal om de Nijmeegse club en zijn gezin. "Ik mis geen enkele thuiswedstrijd. Als mijn vrouw iets wil plannen, kijkt ze eerst even op de kalender of N.E.C. moet voetballen. Is dat het geval dan prikt ze een andere datum. Hoe ik dat doe als ik een feestje heb? Dan kom ik gewoon later. N.E.C. en niet te vergeten mijn familie gaan voor alles", zegt Danny. "Ik hoop dat mijn zoontje later ook een N.E.C.-fan wordt. Het zal niet echt tof zijn als hij ineens voor Vitesse blijkt te zijn. Maar ik denk dat dat met mij als vader niet gaat gebeuren."
Wilt u ook geïnterviewd worden voor deze rubriek, of wil je als N.E.C.-supporter een speler interviewen?
Meld je aan via redactie.zondag.nijmegen@whm.wegener.nl. Vermeld welk type interview je wilt en eventueel met welke speler je wilt spreken.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36