Supporter Randy Frickel: Trouwen onder de N.E.C.-paraplu

Randy Frickel zit in vak M, op stoel 22 van rij 16

'Achteraf gezien hebben we de paraplu - behalve voor de foto - gelukkig niet nodig gehad!'

De liefde tussen Randy (22) en Ronald (27) begon vijf jaar geleden. Op de handelskwekerij van Ronald, waar Randy destijds werkte, sloeg de vonk over. Er was alleen een klein probleem; Roland was fan van PSV. En Randy had al vier jaar een seizoenskaart van N.E.C.

Randy's ouders zijn N.E.C.'ers in hart en nieren. Op een dag na¬men ze hun twee dochters en zoon ook mee naar De Goffert. Randy was vanaf dat moment verkocht. "Waarom mijn man Roland voor de Eindhovense club is weet ik eigenlijk niet. Hij komt gewoon uit Lent bij Nijmegen", zegt Randy. "Ik denk dat hij als klein jongetje fan is geworden omdat PSV goede voetballers had."

De Nijmeegse heeft Roland vier jaar geleden zover gekregen om ook een seizoenskaart van N.E.C. aan te schaffen. Hij is nu iedere thuiswedstrijd in De Goffert te vinden. "De eerste wedstrijd waar we samen naartoe gingen was tegen Wisla Kraków. We hadden toen net een relatie", vertelt de supporter. "Ik moet wel eerlijk bekennen dat Roland diep in zijn hart nog steeds voor PSV is. Maar moet N.E.C. tegen PSV, dan mag hij van mij absoluut niet juichen voor de Eindhovense club."

Dat PSV- en N.E.C.-supporters soms goed samengaan blijkt wel uit Roland en Randy. Op de eerste dag van 2008 vroeg Roland zijn vriendin zelfs ten huwelijk. "We kwamen thuis en toen ging hij ineens voor mij op de knieën", vertelt de N.E.C.-fan. "Ik had het totaal niet verwacht. Ik vroeg zelfs nog: 'meen je dat echt?' Dat was gelukkig het geval."
3 oktober was dé grote dag voor het liefdeskoppel. De weerberichten voorspelden helaas geen mooie nazomerdag, maar regen! Daarom ging Randy een paar dagen voor de bruiloft op zoek naar een geschikte paraplu. "Wat is er nu leuker dan een N.E.C.-paraplu? Helaas had de fan-shop er in eerste instantie geen meer op voorraad. Ik zei nog: 'geef me anders maar de paraplu van Mario Been. Hij heeft hem toch niet nodig in Boekarest', vertelt Randy lachend. De paraplu van de trainer mochten we jammer genoeg niet lenen, maar de fanshop zorgde wel op tijd voor een nieuwe paraplu. Achteraf gezien hebben we deze - behalve voor de foto - gelukkig niet nodig gehad!"

Een halve week na hun bruiloft ging het kersverse echtpaar op huwelijksreis naar Tenerife. Vlak voor de gewonnen derby tegen Vitesse (3-1) waren ze weer terug op Nederlandse bodem. "Dat is nog eens goede timing, hè? We hebben door de interland eigenlijk helemaal geen wedstrijd van N.E.C. gemist", lacht Randy. "Wat ik zou doen als ik een dagje Mario Been was? Uhmm.....met de spelers douchen. Dat lijkt me wel wat. Oh nee, dat kan nu natuurlijk niet meer. Ik ben getrouwd!"

Door: Bianca Govers


FOTO: BOB WALKER

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31