Algemeen

Leroy George:"Conditioneel nog wel wat achterstand"

Leroy George:"Conditioneel nog wel wat achterstand"
"Voetbal erin brengen, de organisatie neerzetten en conditioneel top worden", zo vatte Leroy George na afloop van de wedstrijd tegen Rayo Vallecano samen waar het in de voorbereiding om draait. Zelf maakte George na het nodige blessureleed ook weer wat minuten tegen de Spanjaarden.

Op de vraag of hij inmiddels fit genoeg is om aan de competitie te beginnen, antwoordt hij: "Ik ben blij dat ik al kan trainen. Ik bekijk het van dag tot dag en uiteindelijk bepaalt de trainer dan hoe of wat. Natuurlijk wil ik spelen, maar zelf voel ik dat ik conditioneel nog wel wat achterstand heb. Daar kan ik nog twee weken keihard aan werken."

Over de wedstrijd tegen Rayo Vallecano was George duidelijk: "Je hebt gezien dat die Spanjaarden in de tweede helft met een heel ander team speelden dan in de eerste helft. Die jongens waren dus nog hartstikke fit, terwijl ze bij ons allemaal bijna 90 minuten aan de bak moesten. Dan zie je dat het goede er bij ons de laatste tien minuten wel een beetje uit was."

Als Leroy George nu naar de selectie van N.E.C. kijkt, dan is hij tevreden: "Er zijn goede spelers bijgekomen, al zijn we natuurlijk ook wel wat ervaring kwijtgeraakt. Lasse Schöne en John Goossens bijvoorbeeld, maar ook mensen als Krisztian Vadocz en Zoltan Szelesi. Op het middenveld is het inmiddels druk geworden, dus de concurrentie is groot. In mijn ogen alleen maar goed en ten koste van de sfeer gaat het zeker niet, die is namelijk prima."

Ondertussen kijkt George reikhalzend uit naar het begin van de competitie. "Dezelfde start als vorig jaar, uit tegen Heerenveen. Over de competitie kun je in dit stadium nog weinig zinnigs zeggen, maar dat ik zin heb in die eerste wedstrijd staat vast."

Door Teun van Thiel

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36