Interview

Lucas Woudenberg:"Laten zien dat wij hier de baas zijn"

Lucas Woudenberg:"Laten zien dat wij hier de baas zijn"
Voor het eerste maakte hij minuten in het Goffertstadion in dienst van N.E.C. Lucas Woudenberg was bij zijn eerste basisplaats in een thuiswedstrijd gelijk belangrijk, met een assist op de 1-0. Daarnaast hield de back alweer de nul achterin. Na afloop was de huurling uitgelaten over de eclatante zege op Heerenveen.

"Het was een lekker potje vandaag", stelt Woudenberg. "We wilden vanaf het eerste moment erop klappen en Heerenveen laten zien dat wij hier de baas zien. Je ziet dat als we er met z'n allen voor gaan, echt als team er staan, dat we veel kunnen bereiken. Dan maken we een goede eerste goal en creëren we nog een paar prima kansen met voorzetten vanaf de zijkant. In de tweede helft wilden we dat doorzetten, want we wisten dat het bij hen zou donderen in de kleedkamer. Dan weet je dat zij ultra gebrand terug gaan komen, maar we hebben dat in het eerste kwartier weer doorgezet en de wedstrijd uiteindelijk goed uitgespeeld."

Ernest Faber sprak voorafgaand aan de wedstrijd over de dreiging die N.E.C. zou kunnen creëren aan de zijkanten, achter de opkomende backs van Heerenveen. Todd Kane aan de rechterkant en Woudenberg op links maakten daar optimaal gebruik van, resulterende in een assist voor Woudenberg. "Vooral in de eerste helft lag er veel ruimte voor ons als backs, omdat het baltempo hoog lag en de flankspelers iets naar binnen speelden. De backs van Heerenveen moesten daarom telkens een keuze maken en daar hebben wij goed gebruik van gemaakt. Daarbij hadden we eindelijk de diepte in ons spel, waardoor we veel beter aan voetballen toekwamen." Al duurde het na de 1-0 van Christian Santos nog even voordat de beslissing viel, ondanks enkele grote mogelijkheden voor het Friese doel. "Die kansen moeten er natuurlijk in, dat weten ze voorin ook, maar het geeft wel aan dat we goed bezig waren. Gelukkig valt die goal dan alsnog en dat is dan echt wel bevrijdend."

Woudenberg kwam eind augustus bij N.E.C. en hoopte toen op termijn veel minuten te kunnen te maken in de Nijmeegse formatie. Met twee basisplaatsen sinds de interlandperiode is dat al snel gelukt en daarbij hoefde de verdediger nog geen tegengoal te slikken. "M'n eerste wedstrijd in de basis was goed, maar ik denk dat deze nog beter was. Ik kon ook nog eens belangrijk zijn met een assist. En nog altijd de nul, laten we dat maar zo houden!", vertelt Woudenberg met een grote glimlach. "We staan verdedigend echt goed. Niet alleen achterin, maar het hele team staat goed compact. Dit geeft aan wat we in ons hebben. Ik denk dat er zelfs nog meer in zit, maar daar moeten we de komende weken maar mee aan de slag. Nu eerst met een goed gevoel het weekend in, lekker Studio Sport kijken."
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31