Interview

Christian Santos:"Doe maar geen amateurploeg"

Christian Santos:"Doe maar geen amateurploeg"
Waar N.E.C. in het bekertreffen met Sparta een makkelijk avondje beleefde, was dat voor Christian Santos lange tijd niet het geval. De ruimtes waren klein, de voorzetten kwamen niet en dus had de spits eigenlijk zijn avond niet echt. Tót de 89e minuut dan toch. Toen draaide de Venezolaan namelijk ineens een vrije trap in de rechter benedenhoek, om zo de 4-0 te maken en voor het slotakkoord te tekenen.

"Daar train ik regelmatig op", zo legde hij na afloop uit. "Ik kreeg in de hele wedstrijd eigenlijk geen echte kansen, dus deze bal besloot ik op te eisen. Gelukkig pakte het zo uit." Het was voor Santos een hoogtepunt op een verder moeilijke avond: "Er was weinig ruimte om ballen te krijgen of acties te maken, omdat we nu eenmaal met heel veel mensen op de helft van Sparta speelden. Er ging wel veel via de zijkanten, maar echt veel voorzetten kwamen daar ook niet uit voort. Voor mij was het derhalve een lastige wedstrijd. Maar goed, als ik elke week een moeilijke wedstrijd heb en vervolgens toch nog weet te scoren dan vind ik het prima", lacht hij.

Al met al was ook Santos uiteraard tevreden met het resultaat: eenvoudige winst, iedereen is heel gebleven en een ronde verder in het bekertoernooi. "Wie het wordt maakt me niet uit. Ik houd van wedstrijden met een uitdaging, maar wil vooral een ronde verder komen. Maar als ik dan toch mag kiezen, doe dan maar geen amateurploeg."
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31