Interview

Ernest Faber:"We moeten er zondag gewoon weer staan"

Ernest Faber:"We moeten er zondag gewoon weer staan"
Na de verloren uitwedstrijd bij FC Twente van zondag jongstleden hoopt N.E.C. komend weekend de draad van de goede weken voorafgaand aan de afgelopen interlandperiode weer op te pakken. Tijdens het wekelijkse persmoment blikte trainer Ernest Faber vooruit op het aanstaande duel met FC Groningen, dat gisterenavond nog het Europa League-duel met Slovan Liberec aflegde.

"Dat zie ik niet per se als een voordeel," liet Faber vanmiddag weten. "Natuurlijk hebben zij die wedstrijd nog in de benen en een vermoeiende reis achter de rug, maar ik ken Erwin van de Looi van de opleiding en ik weet dat ook hij altijd voor een fitte selectie zorgt. We moeten er dus voor zorgen, dat we er zondag gewoon weer staan en doen waar we goed in zijn. Groningen heeft na de bekerwinst van een paar belangrijke krachten weliswaar afscheid moeten nemen, maar heeft desondanks nog een sterke selectie."

Dat zal Faber nog altijd moeten doen zonder doelman Hannes Hálldorsson, die zeker nog tot de winter uit de roulatie is. Zijn vervanger Benjamin Kirsten kreeg de afgelopen week wat kritiek naar aanleiding van zijn optreden in Enschede, maar bij de oefenmeester is de Duitse goalie voorlopig onomstreden. "Er is allesbehalve sprake van dat Benjamin nu al geslachtofferd zou worden. Nu Hannes er niet is, krijgt hij het vertrouwen. Hij verdient een eerlijke kans en die gaan wij hem dan ook geven. Het is ook niet makkelijk om in zo'n grote wedstrijd te debuteren," verklaarde Faber.

Faber verwacht daarnaast ook geen andere wijzigingen in zijn basisopstelling. Janio Bikel verliet vandaag voortijdig de training, maar de Portugees zal aankomende zondag gewoon aan de start van het duel met FC Groningen verschijnen. Datzelfde geldt overigens voor Marcel Ritzmaier, die net als Kirsten veel kritiek over zich heen kreeg. "We weten allemaal, Marcel voorop, dat hij meer kan brengen dan hij nu doet. Maar wat we ook weten, is dat hij een geweldige voetballer is en dat hij het vertrouwen dat we in hem hebben uiteindelijk altijd zal terugbetalen. Daar zijn we van overtuigd."

Blessures

Naast doelman Hälldorsson zal ook Mihai Roman deze zondag geen deel uitmaken van de selectie. De Roemeense aanwinst herstelt nog altijd van een lichte liesblessure. Zijn collega-aanvaller Jay-Roy Grot heeft vandaag met de A1 meegetraind en zal morgen ook meespelen in het duel met Ajax A1. Joey Sleegers en Mohammed Rayhi ontbraken vandaag op de training, maar ook dat blijkt niets ernstigs. Sleegers moest vanwege ziekte afhaken en Rayhi ondervond de nodige last van een ingegroeide teennagel. Rechtsback Marcel Appiah heeft deze week weer voor het eerst met de groep meegetraind; zijn herstel verloopt voorspoedig.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36