Interview

Gregor Breinburg:"Bijna zelfde gevoel als vorig jaar"

Gregor Breinburg:"Bijna zelfde gevoel als vorig jaar"
In het begin van het seizoen moest Gregor Breinburg nog genoegen nemen met een plaats op de reservebank, maar inmiddels staat de middenvelder weer wekelijks op het wedstrijdformulier van Ernest Faber. Tegen ADO Den Haag overtuigde hij wederom. "In het begin van het seizoen speelde ik inderdaad niet. Het was druk op het middenveld, maar dan moet je elke kans die je krijgt ook zien te pakken. Dat heb ik gedaan."

 Breinburg speelt met Janio Bikel aan zijn zijde en dat is prettig. "Twee kleine bikkeltjes bij elkaar hè", lacht hij. "Het is lekker spelen met hem hoor. Die samenwerking loopt lekker en dat voelt goed." Met het gevoel zit het op het moment sowieso wel goed, benadrukt Breinburg: "Als de prestaties goed zijn, dan komt dat vanzelf. Er was net wel even een klein feestje in de kleedkamer."

Het feestje mocht gevierd worden, want ADO Den Haag werd overtuigend opzij geschoven. "Bij de 1-1 hadden we onszelf zo'n beetje in slaap gesust, maar verder is ADO niet gevaarlijk geweest. In de rust hebben we gezegd dat we zouden winnen als we een tandje zouden bijschakelen. Dat hebben we gedaan en nog met mooie cijfers ook." Ook over zijn eigen wedstrijd was Breinburg tevreden: "Het is ook lekker voetballen als je als ploeg de vorm hebt die we nu hebben. We spelen goed positiespel en combineren dat met veel strijd. Het publiek staat er ook lekker achter. Ik heb zo'n beetje hetzelfde gevoel als vorig jaar en dat is héél lekker."
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36