Interview

Lucas Woudenberg:"Mooi om mee te maken"

Lucas Woudenberg:"Mooi om mee te maken"
Linksback Lucas Woudenberg doet wekelijks waarvoor hij de stap van Feyenoord naar N.E.C. maakte: wedstrijden spelen in de Eredivisie. Ook tegen ADO Den Haag stond de jonge kilometervreter weer aan de aftrap.

Hij beleefde een lekkere avond, zo zei hij na afloop: "Afgezien van het doelpunt in de eerste minuut begon het eigenlijk wat mat, maar na de rust ging het stukken beter. Buiten de gelijkmaker heeft ADO nauwelijks kansen gekregen, op wat schoten uit de tweede lijn na."

In de tweede helft schakelde N.E.C. een paar tandjes bij. Woudenberg: "Erg lag veel ruimte bij hun backs en daar wilden we gebruik van maken. Zelf kon ik ook veel mee opkomen. We hadden veel lopende mensen achter hun laatste lijn. Dan is het een kwestie van de ballen gewoon geven, daar werden we gevaarlijk mee. Uiteindelijk maken we er zo nog drie bij, dat is fantastisch."

Zelf had Woudenberg weinig moeite met zijn directe tegenstander, Ruben Schaken. "Ik ken Ruben natuurlijk nog uit de tijd bij Feyenoord, dus ik weet precies waar hij een hekel aan heeft en waar hij wel en niet goed in is. Dat heb ik geprobeerd te gebruiken in deze wedstrijd en volgens mij is dat aardig gelukt. Ruben werd gewisseld, net zoals Duplan, die daarna bij me kwam staan."

Het maakt Woudenberg een tevreden man, zoals hij toch al tevreden is bij N.E.C.: "Ik ben ook echt blij met deze stap. Bij Feyenoord kreeg ik de kans niet en ik wilde gewoon gaan spelen. Toen kwam N.E.C. langs en de club volgde me al een paar jaar. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Als je ook ziet wat voor avond je hier weer beleeft met al die supporters, dat is mooi om mee te maken. Het was zaak om vanavond drie punten te pakken om de goede lijn door te trekken en afstand te houden van de clubs onderin, dat is gelukt. Nu is het zaak om scherp te blijven en vooral zo door te blijven gaan."
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36