Interview

Navarone Foor:"Met dank aan Ron de Groot"

Navarone Foor:"Met dank aan Ron de Groot"
Voor de wedstrijd tegen Sparta had Navarone Foor aangegeven wat vermoeide benen te hebben en - indien de wedstrijd het toeliet - wellicht wel wat rust te kunnen gebruiken. Na een uur spelen mocht de smaakmaker onder gezang van het publiek én met zijn naam op het lijstje van doelpuntenmakers inderdaad zijn rust pakken. Hij had net de 3-0 gemaakt en de wedstrijd was gespeeld, zoveel was duidelijk.

De manier waarop hij de 3-0 maakte was op zijn minst opvallend te noemen: Marcel Ritzmaier lepelde een vrije trap voor het Spartaanse doel en omdat de complete Sparta-defensie naar voren besloot te lopen, stonden ineens vier N.E.C-ers vogelvrij voor doelman Kortsmit.

"Met dank aan Ron de Groot", zo verklaarde Foor na afloop van de wedstrijd. "Hij gaf deze week aan dat Sparta nog wel eens massaal wil instappen in zulke situaties. Nou, dat bleek. Ik deed net of ik mijn veters ging strikken en kon vervolgens zo doorlopen." Aan terugleggen dacht de aanvaller vervolgens geen seconde, geeft hij aan: "Nee, ik baalde al van de kans die ik in de eerste helft miste, dus deze wilde ik heel graag zelf maken. Soms moet je ook aan jezelf denken."

Foor sprak verder van een makkelijke wedstrijd voor N.E.C.: "Sparta zakte heel ver terug, dus voor ons was het zaak om vroeg te scoren. Dat lukte dankzij Greg (Gregor Breinburg, red.), onze topscorer van vanavond." Wat de loting voor de volgende bekerronde gaat opleveren, maakt Foor niet zo gek veel uit: "Maar nog even doorbekeren is natuurlijk wel lekker. Doe toch maar een makkelijke dus."
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36