Interview

Todd Kane:"Graag willen winnen, maar gelijkspel is fair"

Todd Kane:"Graag willen winnen, maar gelijkspel is fair"
Na een matige eerste helft, herpakte N.E.C. zich in het tweede bedrijf en wist het in eigen huis een punt te pakken tegen FC Groningen. Rechtsback Todd Kane was aanvallend op dreef aan de rechterkant en stond met een voorzet aan de basis van de 1-1. De Engelsman was na afloop blij dat iedereen er een schepje bovenop wist te doen in de tweede helft.

"Het was echt een enorm verschil tussen de eerste en de tweede helft", stelt de realistische Kane na afloop. "We kwamen in het begin maar niet op gang, waren slordig en niemand haalde z'n eigen niveau. Het leek gewoon niet te klikken, daardoor kregen we geen tempo en diepgang in het spel. In de rust hebben de trainer en de ervaren spelers iedereen erop gewezen dat we er een schepje bovenop moesten doen om een resultaat te behalen. Uiteindelijk hadden we in dat gevecht zelfs nog de wedstrijd kunnen winnen denk ik, met de kansen die we kregen, maar zij hadden ook goede mogelijkheden. Ik haalde geloof ik twee keer een gevaarlijk schot eruit en ze raken natuurlijk twee keer de lat. Al met al is een gelijkspel een fair resultaat, al had ik graag gewonnen uiteraard."

Kane was op de rechterflank aanvallend behoorlijk op dreef zondag. De back kreeg veel ruimte en stichtte vooral in de tweede helft gevaar met een paar goede voorzetten. Dat was beter dan in de eerste helft, toen hij vaak geen teamgenoot wist te vinden. "We zijn op de training hard aan het werk met voorzetten vanaf de rechterkant, maar dat kwam er in de eerste helft totaal niet uit. Spelers kwamen niet op de goede momenten en goede plekken in de zestien, waardoor we elkaar niet wisten te vinden. Na rust kreeg ik wel gelijk een goede bal het strafschopgebied in en kregen we daarmee met wat geluk zelfs een penalty. Daarna zag je dat de klik er beter was en ik een stuk gevaarlijker kon worden met m'n rushes."

Arbitrage

Eerder deze week sprak Kane zich uit over de arbitrage in Nederland, die volgens hem vaak te snel fluit voor overtredingen. Onder leider van Ed Janssen was er tegen Groningen al veel meer mogelijk, al mag het van de Engelsman nog wat losser. "Er waren af en toe nog steeds van die fifty/fifty-duels die je hard aan wil gaan en waarin je dan wordt teruggefloten. Ik zou graag zien dat er meer voordeel wordt gegeven en er net even iets meer wordt toegestaan in de duels. Maar uiteindelijk bepaal ik de regels niet en beoordelen de arbiters wat een overtreding is of niet en hoe graag je dan ook door wil spelen na een pittig duel, als er eenmaal gefloten is moet je dat ook accepteren."

Donderdag wacht voor N.E.C. de derde ronde in het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Sparta. Kane weet dat N.E.C. als favoriet aan de start verschijnt tegen de ploeg uit de Jupiler League, maar rekent zich vooraf nog niet rijk. "Natuurlijk zijn wij de favoriet en ik zou niet weten waarom wij niet een behoorlijk eind kunnen reiken in de beker, maar niettemin wordt het een pittig duel tegen Sparta. Zij zullen hier ook iets willen laten zien en strijden net zo goed voor de winst. Aan ons de taak om ons eigen spel te spelen, net als vandaag in de tweede helft er bovenop zitten en dan moeten we gewoon kunnen winnen."
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36