Interview

Lucas Woudenberg:"Heerlijk om ook eens te scoren"

Lucas Woudenberg:"Heerlijk om ook eens te scoren"
Als een onuitputtelijke marathonloper bestreek Lucas Woudenberg ook in het duel met AZ vanmiddag weer de gehele linkerflank en tot zijn grote vreugde leverde dat eindelijk zijn eerste treffer in de Eredivisie op. "Negen van de tien keer als ik mee opstoom, lever ik een voorzet af, maar vandaag kwam ik zelf eens een keer in de positie om uit te halen. Zonder na te denken, haalde ik vol uit en volgens mij zat-ie er aardig in", liet Woudenberg na afloop weten.

Na eerdere nederlagen bij PSV en FC Twente was de linksback erg content met de zege in Alkmaar: "Er had in die eerdere wedstrijden meer ingezeten, maar we weten allemaal hoe goed we kunnen voetballen en dat dat zich op een gegeven moment uit moet gaan betalen. Dat deed het vandaag gelukkig. We hebben vandaag als team opnieuw voor elke meter gestreden en dat is op het scorebord wel terug te zien. Heerlijk!"

Met de overwinning op AZ klimt N.E.C. naar de zesde plek in de Eredivisie, die aan het eind van het seizoen recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, maar daar wil Woudenberg op dit moment nog niets van weten. "Natuurlijk streef je altijd het hoogste na en ik denk dat we allesbehalve reden hebben om te klagen over de plek waar we nu staan. Het zou natuurlijk heel erg mooi zijn als we er aan het eind van de competitie nog steeds zo voorstaan", besluit hij.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36