Interview

Rens van Eijden:"Niet de scherpte en agressie van vorige week"

Aanvoerder Rens van Eijden toonde zich na afloop van de derby tegen De Graafschap content met de drie gewonnen punten, maar was minder blij met de manier waarop de overwinning was binnengeharkt.

Van Eijden: "Je houdt de nul, Santos scoort twee keer, je hebt er drie punten bij en dat was het wel. Je wint zonder groots te spelen. De Graafschap is geen ploeg waar je even overheen loopt, maar dat hadden we vooral ook aan onszelf te wijten. Iedereen is blij met de plek waarop we staan en het resultaat dat we hebben behaald, maar dat neemt niet weg dat we in mijn ogen niet dezelfde scherpte en agressie hadden als vorige week tegen AZ. Je ziet het vaker en op elk niveau dat je na een goede overwinning de week erna een lastige wedstrijd beleeft. Wij moeten terug naar onze basis. Vandaag hebben we veel te veel kansen weggegeven en niet gespeeld naar ons kunnen."

Van Eijden zag een fel De Graafschap. "Vanuit hun 4-4-2 was dat voor ons lastig te bespelen. Wij hadden de as niet goed bezet en hadden teveel mensen aan de zijkanten. De tweede bal was daardoor te vaak voor De Graafschap en dat maakt het voor ons als verdedigers heel lastig om door te dekken, waardoor grote ruimtes ontstaan tussen de linies."

Waar Van Eijden wel over te spreken was, is het feit dat de ploeg ook in een wedstrijd als deze twee keer het net wist te vinden: "Je ziet gewoon dat wij altijd kunnen scoren, al ontstond die 1-0 natuurlijk toevallig. Een heel simpele bal van Todd Kane die doorstuitert, tegen een hand komt en dus een penalty oplevert. Dat opportunisme moeten we eigenlijk vaker gebruiken. Sowieso is Santos ook sterk bij ballen die vanaf de zijkant de zestien in komen en hebben we Navarone en Marcel die daarachter kunnen scoren en doorvoetballen. Vandaag was het allemaal veel te gehaast, dat is iets waar we aan moeten werken."
Eredivisie Maandag 6 mei 2024 Van Donge & De Roo Stadion
Excelsior
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 58
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 46
8 Sparta R'dam 43
9 Go Ahead 42
10 Heerenveen 36