Interview

Anthony Limbombe:'Goede reclame gemaakt'

Anthony Limbombe:'Goede reclame gemaakt'
Na een slechte week, met verliespartijen tegen Cambuur en HHC Hardenberg, rechtte N.E.C. tegen Feyenoord op zeer fraaie wijze de rug. Eén van de gangmakers in de met 3-1 gewonnen wedstrijd was Anthony Limbombe, die mede door zijn doelpunt en assist werd verkozen tot In Person Man of the Match. De Belg was na afloop van de wedstrijd dan ook een tevreden man.

“We zijn vanaf de eerste minuut scherp begonnen, maar het was jammer dat we weer uit een stilstaande fase een doelpunt tegen kregen. In de tweede helft zijn we meteen vol druk gaan zetten. Het publiek stond ook echt achter ons. We schakelden allemaal een tandje bij en als je dan de 1-1 maakt, dan zie je dat de balletjes opeens ook goed gaan vallen. Je krijgt dan net een tikkeltje geluk mee en daar hebben we goed van geprofiteerd.”

Waar Limbombe bij de 1-1 van Janio Bikel nog de aangever was, maakte hij het tweede N.E.C.-doelpunt zelf, al was de inzet van Navarone Foor ook zonder de aanraking van Limbombe wel binnengegaan. “Het was echt voor de zekerheid dat ik die bal nog even aanraakte.”

Limbombe was verder blij met de werklust die vandaag weer te zien was bij N.E.C.: “We kregen ook wel een extra boost doordat het publiek er zo achter stond. Ook na de tegengoal zijn we blijven knokken en blijven voetballen en dan zie je dat je toch kansen krijgt. Voor mij persoonlijk was het ook een lekkere wedstrijd. Ik heb aan mijn statistieken kunnen werken. We hebben vandaag goede reclame gemaakt voor het team en de club en ik eigenlijk ook wel voor mezelf. We hebben het seizoen gewoon goed afgesloten, we staan op een keurige zesde plaats. Niemand had dat vooraf verwacht en eigenlijk presteren we gewoon al het hele seizoen boven verwachting. Het is jammer dat we de voorbije weken punten hebben verspeeld, maar ook dat hoort erbij.”

Nu zijn ook voor Limbombe twee vakantieweken aangebroken. “Ik ga even lekker naar België, naar mijn ouders. En de bos bloemen gaat mee, die is voor mijn moeder.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36