Interview

Brad Jones:'Zo snel kan het gaan'

Brad Jones:'Zo snel kan het gaan'
Een beetje verrassend was het wel: nieuwkomer Brad Jones kreeg in zijn allereerste wedstrijd voor N.E.C. direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. “Ook ik ben verrast, maar wist natuurlijk van de situatie rond het vertrek van Rens. Als je net bij een club binnenkomt dan verwacht je niet meteen aanvoerder te worden, maar ik ben er heel blij mee dat ik die rol nu al mag vervullen.”

Het is tekenend voor de situatie waarin de Australiër verkeert, aangezien álles rondom zijn overgang naar N.E.C. al heel snel was gegaan. “Ik had geen club en zat dus thuis, maar trainde wel door om fit te blijven. Toen het telefoontje van N.E.C. kwam, hoefde ik vervolgens niet lang na te denken. De club kende ik al aangezien ik bevriend ben met Brett Holman, maar ook omdat ik er van houd om heel veel voetbal uit andere competities te kijken. De Eredivisie is er daar zeker één van, omdat het volgens mij een competitie met veel potentie is. De keuze was dan ook snel gemaakt en tot dusverre ben ik er heel blij mee. Zo snel kan het dus gaan. Zoals mensen vaak al zeggen: football can be a funny game.”

Voor Brad Jones was het ideaal om aan te kunnen sluiten bij het trainingskamp van N.E.C. in Marbella, iets wat al een week na het eerste contact met de club gebeurde: “Dat was perfect en heeft me ook echt veel geholpen. Ik kon de jongens leren kennen en kon wennen aan de manier van trainen en spelen. Iedereen is daar ook heel goed voor me geweest, dus dat was een prettige binnenkomer.”

Ook in de wedstrijd tegen Willem II voelde Brad Jones zich prettig. De doelman straalde rust uit en kreeg eigenlijk niet zo gek veel te doen. “Natuurlijk zijn er altijd wel wat zenuwen als je een eerste wedstrijd bij een nieuwe club gaat spelen, maar als het beginsignaal klinkt, dan is dat helemaal weg. Het helpt dan ook als de ploeg weinig kansen weggeeft, zoals vandaag het geval was. Eigenlijk waren het alleen een paar vrije trappen. Voetballend kunnen we zelf natuurlijk beter dan we vandaag hebben laten zien, maar uiteindelijk zijn die drie punten toch het enige dat telt. Het is altijd lekker om met winst uit de winterstop te komen en als je dan naar de ranglijst kijkt en ziet dat we op de vijfde plaats staan, wat maakt het dan uit dat het voetbal een keer wat minder was? We zijn verdergegaan waar de jongens voor de winterstop waren opgehouden en nu is het zaak dat verder vast te houden.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36