Interview

Gregor Breinburg:'Voor strijdlust kun je me altijd bellen'

Gregor Breinburg:'Voor strijdlust kun je me altijd bellen'
Gregor Breinburg was na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II content met de drie punten die aan het totaal van N.E.C. konden worden toegevoegd. “Maar voetballend had het wel wat beter gemogen”, zo zei de middenvelder. “Het was een moeilijke wedstrijd, omdat het bij ons voetballend minder was dan de laatste wedstrijd. Er is ook veel veranderd. Er zijn spelers gekomen en gegaan, dan is het lastig als je op het laatste moment nog dingen moet veranderen, maar we hebben het goed opgepakt en hebben ervoor gezorgd dat de drie punten weer hier zijn gebleven.”

Omdat het voetballend niet zo lukte, moest er geknokt worden voor elke meter. Het was derhalve een wedstrijd die Gregor Breinburg op het lijf geschreven is: “Het was vooral bikkelen inderdaad, ook omdat het ook bij mij persoonlijk voetballend niet zo wilde lukken vandaag. Dan komt het op vechten aan en voor strijdlust kun je mij altijd bellen.” De strijdlust was sowieso in het hele team terug te vinden in de wedstrijd tegen Willem II, had ook Breinburg gezien: “We wisten ook gewoon dat we met Rens van Eijden, die alles altijd goed neerzet van achteruit, een belangrijke speler misten. We hebben daarom de hoofden bij elkaar gestoken en gezegd dat we met zijn allen keihard moeten werken. Het maakt niet uit wie er komt of wie er weggaat, we moeten gewoon me zijn allen knokken en dan staan we sterk.”

Nieuwe aanvoerder

Met het vertrek van Rens van Eijden viel meteen ook de aanvoerder van N.E.C. weg. Nieuwkomer Brad Jones kreeg de aanvoerdersband uiteindelijk, waar menigeen ‘m misschien eerder bij Gregor Breinburg had verwacht. Breinburg: “De trainer heeft me gevraagd of ik aanvoerder wilde zijn en ik heb eerlijk gezegd dat ik het liever niet wilde. Ik was eigenlijk wel reserveaanvoerder, maar ik denk dat de trainer met Brad Jones een goede keuze heeft gemaakt. Hij is ervaren, heeft een hoog niveau en heeft al veel meegemaakt…aan hem kun je dat wel overlaten. Voor mijzelf is het een raar seizoen geweest. In de heenwedstrijd tegen Willem II speelde ik bijvoorbeeld niet en nu zou ik dan de captain zijn. Dat zou ook apart zijn. Ik heb er goed over nagedacht, maar kan er ook zonder die band voor het team zijn. Ik sta er, ik coach mensen en ik help mensen, of ik nou met of zonder band speel.”

Al met al was Breinburg vooral gewoon blij met alweer drie punten voor N.E.C. “Tja, we doen gewoon nog altijd mee en staan nu zelfs vijfde. Ik denk dat ik straks de televisie wel even op teletekst laat staan, ja.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31