Interview

Lucas Woudenberg:'Het zat er gewoon niet in'

Lucas Woudenberg:'Het zat er gewoon niet in'
Hij hield in 2016 lange tijd de nul, maar daar kwam tegen AZ met een 0-3 nederlaag een einde aan. Teleurgesteld stond Lucas Woudenberg na afloop de pers te woord. De verdediger wijt het verlies vooral aan de organisatie die uit elkaar viel, waardoor de ruimtes veel te groot werden.

“Je loopt vanaf het begin achter de feiten aan”, vertelt Woudenberg over de snelle tegengoal na 36 seconden. “Dan is het zaak om bij elkaar te blijven en zoals altijd vanuit een compacte organisatie proberen de diepte te zoeken, maar vanaf het eerste moment hadden we geen schijn van kans daartoe. AZ was op alle fronten beter. Er zat wel nog strijd in bij ons, maar het was gewoon geen goede teameffort. AZ was gewoon een maatje te groot en bij ons zat het er niet in.”

“In de tweede helft weet je dat als je snel een aansluitingstreffer weet te maken, er hier in De Goffert echt nog wel wat mogelijk is. Maar waar we defensief niet compact genoeg stonden, wilde het ook aanvallend niet lukken. Volgens mij hebben we uiteindelijk geen één echte kans gecreëerd. Dan moet je erkennen dat AZ gewoon beter was. Morgen maar eens de beelden terug kijken, er veel van opsteken en zorgen dat we er volgende week weer staan.”

Maar met de vijfde plaats nog altijd op zak, wil Woudenberg ook weer niet teveel in het negatieve blijven hangen. “We moeten niet ineens in paniek raken nu en denken dat het totaal niet loopt, want voor de wedstrijd stonden we zelfs vierde. Als je kijkt waar de club vandaan komt, mogen we alleen maar trots zijn op onze prestaties. Dat het dan vandaag niet lukt is jammer, maar we kunnen gewoon door op dezelfde lijn. Wat dat betreft waren de supporters ook geweldig. Die gingen er in het laatste kwartier nog eens achterstaan, dat geeft een goed gevoel. Echt een groot compliment aan hen. Je ziet niet vaak dat spelers na zo’n grote nederlaag nog zoveel steun en applaus krijgen. Ze probeerden ons ook na alle tegengoals er doorheen te slepen, dus aan de supporters heeft het vandaag echt niet gelegen.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36