Interview

Navarone Foor:'AZ was een maatje te groot'

Navarone Foor:'AZ was een maatje te groot'
Een goede reeks ten spijt, N.E.C. moest zich zaterdag ruim gewonnen geven tegen AZ. Navarone Foor was na afloop van de 0-3 nederlaag uiteraard teleurgesteld en gaf ruiterlijk toe dat AZ ruim de betere partij was.

“Dit is nogal teleurstellend, dat mag je wel stellen ja”, stelt Foor in de spelerstunnel. “Als je al na dertig seconden een goal tegen krijgt, weet je dat het een hele zware pot gaat worden. Uiteindelijk was AZ gewoon een maatje te groot. Voetballend waren ze beter, ze hadden meer initiatief en in tegenstelling tot bij ons deed bij hun wel iedereen mee in het teamverband. Daarbij hadden we echt moeite met hun lopende mensen en Vincent Janssen was ijzersterk in de spits. En uiteindelijk hebben we ons ook nog eens teveel laten afbluffen. Dat hoort allemaal niet, maar het is wat dat betreft wel een wijze les voor ons. We staan helaas weer even met beide benen op de grond.”

De middenvelder verklaarde in de catacomben dat hij de tweede helft niet op volle kracht had kunnen uitspelen, omdat hij zijn knie licht had verdraaid en daarbij last kreeg van z’n banden. “Het deed behoorlijk pijn en ik speelde op een gegeven moment nog maar op zo’n 60%, maar ik bikkelde door voor het team. Wat dat betreft zat het sowieso niet echt mee vandaag. De tegengoals waren onze eigen schuld, maar neem ook de blessure van Gregor Breinburg. Die viel ook al vlot uit. Daarnaast wilde het in de passing niet lukken en dan kom je er gewoon niet aan.”

In positieve zin was er volgens Foor nog wel de steun van het publiek, dat zich vrijwel de gehele wedstrijd achter het team schaarde en vocaal van zich liet horen. Ook na afloop was er nog een groot applaus voor Foor en zijn teamgenoten. “Ik heb het wel eens vaker gezien dat een ploeg na een nederlaag nog zo’n staande ovatie krijgt, maar het is goed van het publiek dat het dat doet. Iedereen beseft zich gelukkig dat we er nog steeds fantastisch voor staan. Nu moeten we snel de knop omzetten en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen De Graafschap. Dat zal een echte vechtwedstrijd worden, dus we zullen er echt moeten staan om de punten binnen te halen.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36