Interview

Navarone Foor:'Weet niet waar dit gaat eindigen'

Navarone Foor:'Weet niet waar dit gaat eindigen'
Met het shirt van FC Twente-speler Hakim Ziyech om de schouders liep Navarone Foor tevreden door de spelerstunnel van het Goffertstadion. De middenvelder had zijn ploeg met 2-0 zien winnen van de Tukkers en zelf stond hij met een fraaie assist aan de basis van de 1-0, een treffer die de wedstrijd in de 75e openbrak in Nijmeegs voordeel.

“We hebben gewonnen en hebben er wéér drie punten bij. Het spel was misschien niet altijd even goed, maar dat heb je weleens. In de eerste helft speelden we nog wel verzorgd voetbal, maar in de tweede helft zakten we ver weg”, aldus Foor.

Trainer Ernest Faber besloot in te grijpen door Janio Bikel te wisselen voor Marcel Ritzmaier en Navarone Foor – een speler met net wat meer diepgang - een linie naar achter te halen. Die wijziging betaalde zich twee minuten later al uit. Navarone Foor zette Anthony Limbombe met een prachtpass vrij voor doelman Nick Marsman en de Vlaming faalde niet: met een subtiele lob zette hij N.E.C. een kwartier voor tijd namelijk op 1-0. “Die bal gaf ik echt op gevoel en hij viel precies goed. Daarna maakte Anthony het ook nog eens mooi af. Hij kwam op een mooi moment.”

In de kleedkamer had Foor uiteraard al even naar de ranglijst van de Eredivisie gekeken. “Dat is echt helemaal top, maar waar dit gaat eindigen durf ik niet te zeggen. Bij het tv-programma ‘De Tafel van Kees’ heb ik het voor de grap al over de voorronde Champions League gehad, maar we moeten gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Daarna zien we wel waar het eindigt.”

Lees ook het wedstrijdverslag
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36