Algemeen

De Graafschap - N.E.C. in de media

De Graafschap - N.E.C. in de media
Verder dan een puntendeling kwam N.E.C. gisteren in Doetinchem niet, ondanks dat De Graafschap bijna de gehele tweede helft met één man minder op het veld stond. Karim Tarfi werd na iets meer dan zestig seconden na de onderbreking door scheidsrechter Allard Lindhout van het veld gestuurd vanwege een onbesuisde tackle op de benen van Christian Santos. Wat schreven de media zoal over het duel met de Superboeren?

De Gelderlander

“NEC had voor rust een kans gehad via de Pool Wojciech Golla, maar De Graafschap sloeg in de counter na een fout van Janio Bikel na elf minuten toe via Andrew Driver (1-0). Na rust kwam Santos alsnog in het veld bij NEC, trok Karim Tarfi bij de Venezolaan aan de noodrem en stond De Graafschap ineens met tien man. Een lepe kopbal van Santos zorgde vervolgens na 79 minuten voor evenwicht. De clubtopscorer zette Foor vrij voor doelman Hidde Jurjus, waarna Marcel Ritzmaier van dichtbij de 1-1 scoorde.”

Wat betreft berichtgeving over de wedstrijd blijft het daar bij De Gelderlander vandaag bij. Veel meer aandacht krijgt de wissel Mihai Roman - Christian Santos, waarbij ook algemeen directeur om opheldering is gevraagd: "We hebben een talentvolle, 23-koppige selectie. Er is geïnvesteerd in spelers en we zijn een ontwikkelclub. Ons beleid is gebaseerd op feit dat Mihai nog drie jaar contract heeft en Christian over vier maanden de deur uitloopt. Deze beslissing is genomen door het technisch hart in overleg met de trainer, […] omdat we vinden dat het ontwikkelen van potentieel de toekomst van de club bepaalt. […] Voor ons is ontwikkelen van belang. Willen we onze lijn blijven houden, dan moet je beleid nakomen. Practice what you preach."

FOX Sports

Tegenover de camera’s van FOX Sports sloot trainer Ernest Faber zich gisteren bij die woorden aan: “We hebben wat investeringen gedaan, Chris heeft aangegeven dat-ie een vertrekwens heeft, vandaar dat Roman vandaag de kans krijgt. […] Het is een gezamenlijke keuze. We moeten ook aan de lange termijn denken.”

De Telegraaf

Ook bij De Telegraaf werd de rode kaart van Tarfi als een belangrijk keerpunt in de wedstrijd gezien: “Met het inbrengen van aanvaller Christian Santos voor middenvelder Janio Bikel probeerde NEC-trainer Ernest Faber in de tweede helft meer grip op het duel te krijgen. Toch kreeg De Graafschap vlak na de hervatting een enorme kans de voorsprong te vergroten. Vincent Vermeij schoot van dichtbij op Jones en kopte uit de rebound net naast. De hectische eerste minuut van de tweede helft werd afgesloten met een rode kaart voor De Graafschap-speler Karim Tarfi, die met hoog geheven been inkwam op de enkels van Santos.

De Graafschap legde zich met tien man toe op het verdedigen van de voorsprong en bleef lang op de been. Behalve een schot van Anthony Limbombe op de paal kwam NEC er niet doorheen, totdat invaller Marcel Ritzmaier tien minuten voor tijd binnen kon tikken uit een rebound.”

[caption id="attachment_21468" align="alignnone" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36