Interview

Ernest Faber:'Wij hebben gewoon lekker kunnen trainen'

Ernest Faber:'Wij hebben gewoon lekker kunnen trainen'
Zondag komt landskampioen PSV op bezoek in het Goffertstadion. Trainer Ernest Faber blikte dit keer langs de lijn op het trainingsveld vooruit naar de wedstrijd, waarin hij een gretig groep aan de aftrap verwacht.

“We hebben zelf gewoon lekker kunnen trainen, iedereen heeft veel plezier gehad op het veld”, vertelt Faber na afloop van de training. Van de commotie rondom de situatie van Christian Santos lijkt de spelersgroep volgens de coach weinig te hebben gemerkt. “Van buitenaf leek er natuurlijk veel onrust, maar binnen het elftal hebben we eigenlijk niets te klagen gehad. Voor onszelf was het een rustige week. Het is jammer dat er omheen dingen zijn gebeurd, maar wij willen gewoon graag voetballen zondag. Op de training was vandaag ook te zien dat het ons niet heeft afgeleid. De concentratie en de inzet waren goed, het plezier was aanwezig. We hebben er allemaal zin in voor zondag.”

Deze speelronde wacht zondag een loodzware opponent als PSV op bezoek komt. De regerend landskampioen voert nu ook weer de ranglijst aan en zal in Nijmegen de koppositie willen verdedigen. Toch wil Faber vooral met zijn eigen team bezig zijn. “We moeten eerst vooral zorgen dat we zelf goed blijven draaien. De druk ligt natuurlijk wel bij PSV. De grote club die altijd kampioen moet worden, ze zitten zelfs nog in de Champions League, maar wij kunnen alleen maar resultaat halen als we naar onszelf kijken en niet teveel naar het statuur van de tegenstander. We zullen de linies compact moeten houden en het echt met elkaar doen, om kans te hebben op een goed resultaat.”

Van Eijden

Deze week kon Faber voor het eerst sinds de afgeketste transfer van Rens van Eijden weer beschikken over de centrale verdediger. Hij kreeg in de afsluitende oefenpartij vrijdag zelfs een hesje toebedeeld, maar over een mogelijke basisplek wil Faber nog niets kwijt. “Ik heb achterin veel fitte spelers en wat dat betreft keuze genoeg, maar we hebben zaterdag nog een training. Van daaruit gaan we kijken welke keuzes we gaan maken. Dus over wie er precies centraal achterin gaat spelen en eventueel met hoeveel verdedigers, kan ik nu niets zeggen. Ze zijn in ieder geval allemaal gretig genoeg, dus dat ziet er goed uit. Voor de positie in de spits geldt precies hetzelfde.”

N.E.C. moet het zondag in de spits stellen zonder topscorer Christian Santos, die na zijn vijfde gele kaart van het seizoen een wedstrijd schorsing uit moet zitten. Of Marcel Appiah mee kan doen is nog onzeker. De Duitser ontbrak vrijdag op de training. Faber: “Marcel heeft wat klachten aan zijn hamstring. Morgen is voor hem een belangrijke dag wat dat betreft. Als je dan niet op het veld staat, kun je de volgende dag ook niet spelen. Dat geldt altijd op de afsluitende training, dan zit je gewoon niet bij de wedstrijdselectie. Dus het is even afwachten hoe hij er dit weekend voorstaat.”

Afwezig

Christian Santos (geschorst)

Hannes Halldórsson (schouderblessure)

Joshua Smits (polsblessure)

Onzeker

Marcel Appiah (hamstringklachten)
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36