Interview

Joey Sleegers:'Moeten kijken naar standaardsituaties'

Joey Sleegers:'Moeten kijken naar standaardsituaties'
Joey Sleegers vond zichzelf in de wedstrijd tegen PSV in de opstelling terug in een tweemansvoorhoede met Anthony Limbombe. Vanaf daar zag hij N.E.C. in de eerste helft de beste mogelijkheden krijgen, waarbij de grootste kans voor hemzelf was. “Ik kreeg de bal mee van Todd Kane en kwam voor het doel van PSV uit. Ik zag Jeroen Zoet uitkomen en wilde de bal links langs hem schuiven. Achteraf gezien had ik ‘m beter over ‘m heen kunnen chippen, maar goed….dat is achteraf. Gaat die bal erin, dan was het wel een heel andere wedstrijd geworden.”

N.E.C. gaf aan de andere kant weinig weg in de eerste helft. Sleegers: “Het was eigenlijk die ene bal die Luuk de Jong binnen kopte, maar dat was het dan wel. Natuurlijk was PSV veel aan de bal, maar ja…laat ze maar tikken. Dat was ook het plan. Dan is het zuur dat zij die ene kans wel meteen benutten.”

“Ook in het begin van de tweede helft was er nog niet veel aan de hand”, gaat Sleegers verder. “Maar dan staan we toch weer te slapen bij een spelhervatting en kan Locadia uit een corner inkoppen. Dat gebeurt ons te vaak bij standaardsituaties. Ineens staat het dan 0-2 en is het eigenlijk al geen wedstrijd meer. PSV heeft veel geduld in zo’n wedstrijd en ze wachten op een foutje van de tegenstander. Dat weet je, maar toch gebeurt het je.”

Al met al kun je natuurlijk verliezen van PSV, weet ook Joey Sleegers: “Maar we zullen wel echt even moeten kijken naar die standaardsituaties. Dat is gewoon zo zonde. Verder is het vooral een wedstrijd om snel te vergeten. De knop om en op naar Heerenveen.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31