Interview

Lucas Woudenberg:'Te weinig overtuiging'

Lucas Woudenberg:'Te weinig overtuiging'
De met 0-3 verloren wedstrijd tegen PSV was een typische wedstrijd tegen een ‘zakelijke’ koploper als de Eindhovenaren. Een tijd lang heb je het idee dat er iets te halen is, maar even later staat er toch ineens 0-3 op het scorebord, zag ook linksback Lucas Woudenberg: “Ik vond ons nog wel aardig beginnen en eigenlijk hebben we in de eerste helft nauwelijks iets hebben weggegeven. Daar zat alleen ook precies het verschil in. Zij maken die ene kans die ze krijgen wel af, waar wij twee goede mogelijkheden laten liggen. Als je er daar eentje van maakt, dan speel je toch een andere wedstrijd.”

Bij PSV was het spits Luuk de Jong die na knullig Nijmeegs balverlies uit een voorzet van Jetro Willems vrij kon inkoppen. Woudenberg: “Wij werkten een corner weg via Janio Bikel en daarna werd er balverlies geleden op een plek waar dat niet mag gebeuren. Vervolgens stonden er bij ons veel mensen verkeerd, waardoor De Jong zo kon scoren. En volgens mij stonden er nog wel wat meer vrij.”

“Er zat vandaag bij ons gewoon te weinig overtuiging in”, gaat Woudenberg verder. “In de duels, maar ook als je ziet hoe we op goal schieten bijvoorbeeld. Veel onnodige fouten, snel balverlies. In de tweede helft had ik af en toe het idee dat PSV een spelletje met ons speelde. Als dat gebeurt, moet je altijd met zijn allen bij elkaar blijven, maar juist dat hebben we niet gedaan. Dat zie je ook aan hoe we die derde goal weggeven. Het is gewoon zonde, maar we moeten ons ook niet gek laten maken. We moeten leren van de fouten die we vandaag gemaakt hebben. Natuurlijk mag je een keer verliezen, maar het gaat ook om de manier waarop. Dat is een stukje zakelijkheid en effectiviteit en daar moeten we wat van opsteken.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36