Interview

Marcel Ritzmaier:'We hadden er meer uit moeten halen'

Marcel Ritzmaier:'We hadden er meer uit moeten halen'
Halverwege de tweede helft kwam hij in het veld voor Lucas Woudenberg en iets meer dan tien minuten voor het sluiten van de markt redde Marcel Ritzmaier uiteindelijk een punt voor N.E.C.. Hoewel dit voor de 22-jarige Oostenrijker persoonlijk een flinke opsteker was, keek hij allesbehalve tevreden terug op het duel met De Graafschap vanmiddag: “We hebben in de slotfase nog de kansen gehad hier te winnen en dat hebben we helaas nagelaten.”

Lange tijd speelde N.E.C. een bijzonder moeizame wedstrijd, waaraan met name de vroege tegentreffer van Andrew Driver een grote bijdrage had. De Nijmegenaren hadden moeite de stugge Doetinchemse defensie, die vaak erg diep inzakte, te slechten en zodoende niet vaak gevaarlijk te worden. Na de rode kaart van Karim Tarfi, kort na de onderbreking, kantele het duel, al zakte de thuisploeg daarna nog dieper terug op eigen helft. “We zijn er vanaf die rode kaart vol voor gegaan, maar eigenlijk was dat door die vroege tegengoal al te laat. Voor mijzelf is het leuk dat ik die bal nog binnenwerk, maar ik - en ook de rest van het team - houd hier een bijzonder naar gevoel aan over. We laten hier twee dure punten liggen en dat is dood- en doodzonde”, liet Ritzmaier na afloop weten.

Ondanks dat een eventuele overwinning er lange tijd niet in leek te zitten, kreeg de ploeg van Ernest Faber in de slotfase nog twee opgelegde kansen om alsnog de drie punten mee naar Nijmegen te nemen, maar uiteindelijk bleef het bij 1 - 1. “Nogmaals: we zijn eigenlijk pas na die rode kaart begonnen met voetballen en die gelijkmaker valt dus ook te laat. We hebben de kansjes wel gehad, ook nog na de 1 - 1, maar het mocht vandaag helaas niet zo zijn. Uiteindelijk denk ik wel dat dit een leerzame middag is geweest; het was op sommige momenten echt heel erg lastig voetballen tegen dit De Graafschap”, besloot de teleurgestelde Oostenrijker.

Lees ook het wedstrijdverslag
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36