Algemeen

ADO Den Haag - N.E.C. in de media

ADO Den Haag - N.E.C. in de media
Op maandagochtend terugblikken op het afgelopen weekend, dat was dit seizoen weleens plezieriger. Nooit maakte N.E.C. in Den Haag gisteren echt aanspraak op meer dan een punt en lang leek het duel dus ook te eindigen in een bloedeloze 0-0. ADO-invaller Dion Malone besloot luttele seconden voor het laatste fluitsignaal echter anders en bezorgde de ploeg van Henk Fraser alsnog de drie punten. Wat schreven de media zoal over het duel tussen ADO Den Haag en N.E.C. van gisteren?

De Gelderlander

“De Nijmeegse equipe ontbeerde lef, aanvalslust en precisie. Op zich had al dat minimalisme nog een punt kunnen opleveren ook, maar in de slotminuut volgde dan toch de gepeperde rekening voor alle lafheid. Kane vergaloppeerde zich bij een voorzet van invaller Dennis van der Heijden. Dion Malone was wel alert en doorbrak de patstelling in de residentie.”

“Omdat de verdediging weer solide oogde, leek een punt niettemin haalbaar voor NEC. ADO worstelde met het catenaccio van Gelderse bodem. Een Haags wandeltempo was het gevolg, waarbij kansen op de vingers van één had te tellen waren.”

“NEC start de achtervolging op plek negen in de eredivisie. De achtste plaats levert waarschijnlijk al nacompetitie om Europees voetbal op. Het verschil met PEC bedraagt slechts een punt, Vitesse staat slechts drie punten los. Tegelijkertijd meldt ADO zich door de zege weer bij de subtop.”

Algemeen Dagblad

“De wedstrijd tussen ADO Den Haag en N.E.C. heeft pijn aan de ogen gedan. Het tempo is er een van een polonaise in een bejaardentehuis. De Nijmegenaren doen alsof ze tegen Barcelona moeten spelen en trekken zich negentig minuten lang terug in de loopgraven, terwijl de Hagenaars over onvoldoende munitie beschikken.”

Voetbal International

“Beide ploegen creëerden nauwelijks grote kansen in het Kyocera Stadion en 0-0 leek een gepaste uitslag in het Eredivisie-duel. Het inbrengen van Dennis van der Heijden en Dion Malone maakte echter het verschil bij de thuisploeg. Van der Heijden gaf de bal voor vanaf de rechterkant en zijn voorzet werd niet goed verwerkt door NEC-verdediger Todd Kane. De instormende Malone profiteerde en schoot de bal tegen de touwen.”

“In de tweede helft zochten de bezoekers iets meer de aanval, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Mike Havenaar liet zich namens ADO halverwege het tweede bedrijf zien met een afstandsschot, maar zijn inzet eindigde op de vuisten van Jones. In het Haags kwartiertje zette ADO meer aan met als resultaat de winnende treffer van Malone en de tweede thuiszege op rij voor de Hagenaren.”

FOX Sports

“Misschien wel door het ontbreken van Schaken en Santos maakte zowel ADO als NEC een vrijwel machteloze indruk. In een laag tempo dwongen beide ploegen nauwelijks kansen af.”

“Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De enige doelpoging in het eerste kwartier kwam op naam van Limbombe, die van enige afstand doelman Martin Hansen testte.”

“Ook in het laatste half uur straalden beide teams echter voornamelijk onmacht uit. Het povere duel kreeg dankzij Malone echter nog wel een verrassende winnaar: 1-0.”

[caption id="attachment_22714" align="alignnone" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36