Interview

Dario Dumić:'Ik voelde dat de goal nog kon vallen'

Dario Dumić:'Ik voelde dat de goal nog kon vallen'
Dario Dumić beleefde tegen Heracles een heerlijke zondagmiddag. N.E.C. pakte met drie punten de volle buit, Dumić zag zijn puike partij beloond met een uitverkiezing tot Man of the Match en het scheelde niet veel of de Deen had na een uur zelf de 1-0 op het scorebord gekopt. “Het is jammer dat die bal er niet ingaat, maar eigenlijk maakt het me achteraf gezien echt helemaal niks uit. Natuurlijk is het leuk om te scoren, maar als aan het eind van de rit iemand anders ‘m maakt, dan ben ik echt net zo blij.”

N.E.C. gaf in de wedstrijd tegen Heracles eindelijk weer eens weinig kansen weg. Dumić: “Dat is waar, maar ook dat is aan de hele ploeg te danken. Je valt met zijn allen aan, maar je verdedigt ook met zijn allen.” Dumić zelf speelde een goede pot en vocht zijn duels vooral met spits Wout Weghorst uit, net als de Deen ook een beer van een vent. “Die duels vind ik wel lekker, maar elk type spits heeft zijn voor- en nadelen. Een kleine spits is waarschijnlijk sneller, maar die is dan weer minder sterk. Het maakt me eigenlijk niks uit."

Dumić was blij met de teamprestatie die werd neergezet tegen de Almeloërs. “We hebben vandaag eindelijk weer laten zien dat we gewoon een goede ploeg hebben. In de eerste helft hadden we al met 1 of 2-0 voor moeten staan, dat was gewoon verdiend geweest. Soms wil de bal er gewoon niet in, maar gelukkig hebben we Christian Santos in de ploeg die op het eind nog scherp voor de goal is. Zelf had ik eigenlijk de hele wedstrijd wel het gevoel dat die goal nog zou kunnen vallen.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36