Interview

Gregor Breinburg:'Toch een beetje revanche'

Gregor Breinburg:'Toch een beetje revanche'
Toeval of niet, bij de wederkeer van Gregor Breinburg in het elftal van N.E.C. konden na negentig minuten eindelijk weer eens drie punten worden bijgeschreven. Of het door zijn terugkeer kwam dat N.E.C. weer beter georganiseerd stond én verdedigend minder weg gaf, daarover liet de middenvelder zich niet uit: “Dat moeten de andere jongens maar bepalen, maar het voelde wel heel lekker om weer terug te zijn.”

Met een ingepakte knie, tijdens de wedstrijd nog extra gesteund door een lange broek, deed de Arubaan zijn verhaal: “Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar dat we onszelf in de eerste helft al hadden moeten belonen. Als je er dan een paar in schiet, dan speel je zo’n wedstrijd heel wat makkelijker uit. Gelukkig konden we het in de tweede helft opbrengen om steeds maar gas te blijven geven en viel die goal vlak voor tijd alsnog. Dat blijft eerlijk gezegd toch de lekkerste manier om te winnen.”

Hoewel het geen harde wedstrijd was, waren aan het eind van de rit niet minder dan negen gele kaarten tevoorschijn getoverd door scheidstrechter Manschot. “Eerst waren ze vooral voor ons, maar in de tweede helft zagen ze bij Heracles ook de ene na de andere kaart”, lacht Breinburg. “Het was geen harde wedstrijd, maar het waren meer kleine, vervelende overtredinkjes. Ik denk dat Heracles genoegen nam met een gelijkspel en dat ze daarom vervielen in het tijdrekken, ballen wegschieten en kleine overtredingen maken. Gelukkig hebben wij aan het eind van de rit verdiend gewonnen.”

Over zijn eigen wedstrijd was Breinburg ook te spreken: “Het ging wel lekker. Ik vind het écht vervelend om wedstrijden vanaf de kant te moeten bekijken, dus ik vond het ook wel weer genoeg geweest met die blessure. Er zat wel wat druk op de wedstrijd natuurlijk, maar daar houd ik wel van. Ik vind het zelfs wel lekker. Het geeft me een extra stoot adrenaline om te bewijzen dat we goed bezig waren en dat de laatste weken gewoon een kleine dip waren. We hebben van een concurrent gewonnen en dat is lekker. Het voelt ook wel een beetje als revanche voor de wedstrijd in Almelo. Die wedstrijd verloren we kansloos en zelf speelde ik toen ook niet best. Dat neem ik dan nog wel even mee in zo’n wedstrijd als vandaag.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36