Interview

Navarone Foor: “Dit puntje is opnieuw een enorme opsteker”

Navarone Foor: “Dit puntje is opnieuw een enorme opsteker”
Aanvankelijk had N.E.C. zijn zaakjes vanmiddag behoorlijk op orde, maar door een inschattingsfout van Navarone Foor nam Ajax na een kwartier spelen toch de leiding. “Tsja, dat was een pijnlijk moment. Normaal gesproken kun je zo’n bal altijd wel bij me inspelen, maar nu maak ik een keer de verkeerde keuze en je weet dat dat in soort wedstrijden funest kan zijn. Zij beschikken over ontzettend veel kwaliteiten en straffen dat vaker wel af dan niet”, verklaarde Foor na afloop zelfbewust.

Lang zat het Nijmeegse jeugdproduct echter niet bij de pakken neer, want nauwelijks drie minuten later bracht hij zijn ploeg alweer op gelijke hoogte en dus kon er na afloop toch nog een glimlach van af: “Er is geen beter antwoord, denk ik. Ik had heel erg het gevoel dat ik mijn team op dat bewuste moment vlak ervoor in de steek had gelaten en wat terug moest doen. Todd (Kane, red.) bediende me precies op maat en plots had ik alle ruimte en was het weer gelijk. Dat gevoel is heerlijk.”

Kort na de pauze zag Foor de Amsterdammers echter opnieuw op voorsprong komen, maar nooit verloor hij het geloof in een goede afloop. “Iedereen weet tot wat we in staat zijn. We blijven altijd als team hard werken voor elkaar en weten dat er echt wel een keer een kansje gaat komen. We moesten vandaag veel geduld hebben en hebben gewacht op dat ene kleine steekje dat zij lieten vallen en sloegen direct toe. Opnieuw een fijne assist van Kane en Santos, ja, die knikt zo’n bal dan binnen. Complimenten ook voor Jay-Roy (Grot, red.), die de bal knap bij zich houdt en een perfecte pass op Kane geeft. En hij is ook nog eens jarig vandaag!”

Na een paar mindere weken lijkt bij N.E.C. het goede gevoel weer enigszins teruggekeerd, al is het volgens Foor haast onmogelijk om een heel seizoen zo te spelen als tijdens de eerste seizoenshelft. “Kijk, we moeten niet vergeten waar we vandaan komen en ook niet te snel verwend raken. We hebben inderdaad een paar mindere wedstrijden achter de rug, maar pakken het op goede wijze op. Dit puntje is een enorme opsteker naar de komende weken”, besloot hij.

Lees ook het wedstrijdverslag
Eredivisie Zondag 12 mei 2024 Goffertstadion
N.E.C.
14:30
Feyenoord

Stand Eredivisie
1 PSV 87
2 Feyenoord 78
3 FC Twente 63
4 AZ 61
5 Ajax 52
6 NEC 50
7 FC Utrecht 49
8 Go Ahead 43
9 Sparta R'dam 43
10 Heerenveen 37