Interview

Gregor Breinburg:'Kunnen profiteren van puntverlies concurrenten'

Gregor Breinburg:'Kunnen profiteren van puntverlies concurrenten'
Gregor Breinburg sprak na afloop van de wedstrijd tegen Cambuur over een moeizame overwinning. “Toen de 2-1 viel kregen zij opeens weer geloof in een gelijkspel en kregen we het moeilijk. Dat doelpunt viel uit het niets. Het was een rare situatie, maar dat mag ons eigenlijk niet overkomen. Nu maakten we het onszelf onnodig moeilijk, terwijl de punten na de 2-0 eigenlijk al binnen leken. Eigenlijk zag ik ons toen eerder de 3-0 maken, maar dat liep even anders.”

In de eerste helft was het volgens Breinburg allemaal wat te gezapig, wat beide ploegen hadden laten zien: “Het tempo lag veel te laag, maar gelukkig ging dat in de tweede helft wat beter. We lieten de bal sneller rondgaan en dan zie je dat de ballen op een gegeven moment ook net wat beter vallen. Ook voor mij persoonlijk waren het twee verschillende helften. In de eerste helft was het vooral een kwestie van knokken, knokken en nog eens knokken. In de tweede helft kwam ik meer aan voetballen toe.”

Breinburg was heel blij met het feit dat juist Mihai Roman uiteindelijk de 2-0 binnenschoot. “Er is veel gezegd en geschreven over Mihai en zo’n jongen voelt dat natuurlijk ook. Die komt hier nieuw binnen, zit opeens in een ander land en op een ander niveau en was het niet gewend om zoveel te trainen als we hier doen. Maar we zijn gewoon écht een team en zijn blij voor iedereen. Vandaag zag je dat wel aan hoe er gejuicht werd toen hij scoorde. Wij wisten al dat hij goed kon afwerken en gelukkig heeft hij dat vandaag ook laten zien.”

Al met al is Breinburg vooral blij met de drie punten. “Die zijn wel heel belangrijk in de strijd om de play-offs. Het is wat dat betreft een rare competitie. Als wij punten verspeelden, dan deden de concurrenten dat ook steeds. Nu lieten onze concurrenten punten liggen en konden wij er gelukkig wel van profiteren. We spelen niet zo goed als voor de winterstop, maar toch staan we er nog steeds goed voor. Het is zaak om woensdag in Zwolle niet te verliezen en vervolgens thuis van Roda te winnen, dan ben je een heel eind op weg.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36