Interview

Gregor Breinburg:'We beginnen gewoon te slap'

Gregor Breinburg:'We beginnen gewoon te slap'
Afgelopen zondag steeg N.E.C. door de 2 - 1 zege op SC Cambuur van plek negen naar zeven en vanavond moest het door de 2 - 0 nederlaag tegen naaste concurrent PEC Zwolle weer even pas op de plaats maken. Gregor Breinburg was na afloop allesbehalve te spreken over het optreden van zijn ploeg: “Slecht, slecht, slecht. Ik heb hier gewoon geen andere woorden voor.”

En dat opnieuw in een uitwedstrijd, wat zo ongeveer een serieus syndroom begint te worden. “Ik weet niet wat het is. Kunstgras, vermoeidheid, uitwedstrijden? Niks van dat, hier zijn geen excuses voor. Als je ziet hoe we alleen al aan die wedstrijd beginnen, daar word je moedeloos van. Op zo’n manier loop je al vanaf minuut één achter de feiten aan en als je dan binnen het halfuur twee doelpunten weggeeft, dan is het moeilijk dat nog om te keren. Over de manier waarop we die tegentreffer weggeven, wil ik het nog geeneens hebben. We stonden met z’n allen te schutteren vanavond, niemand gaf thuis”, verklaarde Breinburg.

In het duel met Cambuur van afgelopen weekend dook alles en iedereen boven op Mihai Roman, die vlak daarvoor zijn eerste treffer in Nijmeegse dienst maakte. Met de teamgeest lijkt niets mis, en daarom ook is de kansloze nederlaag van vanavond zo onverklaarbaar, vind ook de Arubaans international: “Door het hele jaar heen hebben we echt als team gestreden. Natuurlijk zijn er wedstrijden bij, waarin het niet wil vlotten, maar wat we vanavond hebben laten zien, is eigenlijk schandalig. We hebben elkaar met z’n allen in de steek gelaten, we speelden niet als team, dat is pijnlijk.”

Maar nog altijd is er niets verloren als het gaat om de play-offs voor Europees voetbal, weet ook Breinburg. Door de nederlaag van vanavond zakte N.E.C. weliswaar een plek, maar doordat Vitesse gisteren in Eindhoven met dezelfde cijfers van PSV verloor, staan de Arnhemmers nog altijd op twee punten achterstand. “We móeten volgende week winnen van Roda JC, dat moet. De concurrentie heeft nog een paar moeilijke wedstrijden voor de boeg, maar wij moeten dit eerst maar eens verwerken en na het weekend de focus vol op Roda. Maar dat ik hier wel even kapot van ben, moge duidelijk zijn. Ik wil altijd winnen, kan niet tegen mijn verlies, maar de manier waarop doet me nog het meeste zeer”, besloot Breinburg.

Lees ook het wedstrijdverslag
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31