Interview

Mihai Roman:'Voelt als een grote familie'

Mihai Roman:'Voelt als een grote familie'
Met een grote grijns op zijn gezicht stond Mihai Roman na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen SC Cambuur de pers te woord. De Roemeen had zojuist zijn eerste competitietreffer voor N.E.C. gemaakt en na 90 minuten bleek die treffer goed voor drie belangrijke punten. Zijn wedstrijdshirt was hij op dat moment overigens al even kwijt. Die had Roman namelijk afgegeven aan zijn beste vriend, die uit Roemenië was overgekomen en vandaag aandachtig toeschouwer was in de Goffert. Mooier kan bijna niet. “Ik ben hier echt heel blij mee. Mijn allereerste doelpunt in de Eredivisie en nu is het zaak om er nog veel te laten volgen.”

Roman toonde zich een gelukkig man, ook omdat hij na een moeilijke start nu eindelijk een sportief succes heeft weten te boeken: “Het is niet altijd makkelijk geweest. Toen ik net bij N.E.C. kwam raakte ik meteen voor zeven weken geblesseerd, daar word je natuurlijk niet gelukkig van. Sowieso is het een hele verandering. Er wordt hier veel meer en harder getraind en het tempo ligt ook een stuk hoger. Het heeft even geduurd voor ik daar allemaal aan gewend was, maar nu voel ik me goed.”

Wat opviel toen Mihai Roman de 2-0 binnenschoot, was dat het hele team ontzettend blij was. Niet alleen met de 2-0, maar juist ook met het feit dat de Roemeen hem binnenschoot. “Dat was ook voor mij mooi en daar wil ik mijn teamgenoten ook voor bedanken. Sowieso zijn ze, samen met de mensen van de club, altijd goed voor me geweest. Het voelt een beetje als een grote familie en dat maakt me gelukkig.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36