Algemeen

Feyenoord - N.E.C. in de media

Feyenoord - N.E.C. in de media
Het seizoen zit erop voor N.E.C. Dankzij de 1 - 0 nederlaag tegen Feyenoord valt het net buiten de plekken voor de play-offs om Europees voetbal. Desondanks regeert de trots in Nijmegen. Als promovendus deed N.E.C. meer dan van zich spreken en het Goffertstadion bleek een bijna onneembare vesting dit seizoen. Wat schreven de media zoal na afloop van het duel met Feyenoord van gisteren en het seizoen in het algemeen?

De Gelderlander

“Een nipte nederlaag in broeikas De Kuip geldt als eindstation van een formidabel en turbulent seizoen van NEC. Met de tiende plek grijpt de Nijmeegse club uiteindelijk dan toch naast de play-offs om Europees voetbal. Maar dat eindresultaat geeft óók alle reden tot trots in De Goffert. De rentree in de eredivisie is in sportief opzicht volledig geslaagd.

NEC verloor gistermiddag terecht met 1-0 van Feyenoord. Dirk Kuyt maakte het verschil in De Kuip met een buitenspelgoal, maar de Rotterdammers verprutsten vooral een vracht kansen. De accu van het Nijmeegse ensemble bleek leeg. De formatie van trainer Ernest Faber kon zich mentaal niet nog eenmaal opladen voor een stunt.”

“Ernest Faber deelde bij zijn afscheid de complimenten uit aan de staf en de spelersgroep. ‘We hebben samen geweldig gewerkt. We hebben echt goede wedstrijden gespeeld. Duidelijk is tegelijk ook dat we in uitduels te weinig hebben gebracht.’

De Kuip vormde geen uitzondering op dat stramien. NEC creëerde nauwelijks kansen. De Nijmeegse club bleef alleen op de been dankzij doelman Brad Jones. Maar de Australiër zwichtte na 55 minuten ook voor Kuyt. Die laatste horde was voor NEC dit seizoen uiteindelijk te veel gevraagd.”

“NEC eindigde dit seizoen op basis van uitwedstrijden op plaats vijftien in de eredivisie. Alleen Excelsior, De Graafschap en Cambuur waren buitenshuis nog minder. Slechts twee keer won NEC buiten De Goffert: bij AZ en Willem II. De play-offs om Europees voetbal waren daarmee, na een uitstekend seizoen, doodgewoon een stap te ver.”

Voetbal International

“Ook in het vak van de bezoekers bleef het stil. NEC had bij een zege nog kans gemaakt op een ticket voor de play-offs, maar kreeg maar één goede mogelijkheid. Kenneth Vermeer redde knap op een volley van Christian Santos. De ploeg van de naar FC Groningen vertrekkende trainer Ernest Faber is dus uitgespeeld en eindigt als tiende.”

FOX Sports

Rens van Eijden verklaarde tegenover de camera’s van FOX Sports: “We hadden van tevoren afgesproken om de ruimtes compact te houden. In de eerste helft hebben we dat geweldig gedaan, door eigenlijk vrij weinig weg te geven, op één gevaarlijke counter na. We waren goed georganiseerd en kwamen er zelf een paar keer gevaarlijk uit, maar uiteindelijk brengen we te weinig aan de bal. De tweede helft was een stuk minder. Te veel hebben vandaag verstoppertje gespeeld of leken wat futloos door de hitte, dat zou een oorzaak kunnen zijn. Te vaak durfden we niet te voetballen en leden we te snel balverlies. Het is erg jammer dat we hierdoor de play-offs mislopen. Wat we in de eerste helft van de competitie hebben laten zien, dat konden we in de tweede helft op de een of andere manier niet telkens meer opbrengen.”

[caption id="attachment_28830" align="alignnone" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36