Algemeen

Informatie bekerfinale N.E.C./FC Oss A1 - Vitesse A1

Informatie bekerfinale N.E.C./FC Oss A1 - Vitesse A1
Zaterdag 28 mei speelt N.E.C./FC Oss A1 de KNVB bekerfinale tegen Vitesse A1. De wedstrijd wordt gespeeld in het Goffertstadion en begint om 14.30 uur. Het winnende team wordt na afloop van de wedstrijd gehuldigd op het veld.

Voor deze wedstrijd zal kaartverkoop plaatsvinden op De Hazenkamptribune. Wedstrijdkaartjes kosten €5,00 per stuk en zijn te koop via www.nec-nijmegen.nl/kaarten en bij de stadionreceptie (op werkdagen geopend tussen 10.00-17.00 uur). Er geldt een clubkaartverplichting waarbij er vier kaarten op één clubkaart gekocht kunnen worden. De kaartverkoop loopt tot vrijdag 27 mei, 12.00 uur. Op de wedstrijddag zelf zal er geen kaartverkoop zijn.

Bestel kaarten

Op de wedstrijddag

Op de wedstrijddag is het niet mogelijk om te parkeren op de parkeerplaatsen rondom het Goffertstadion. De parkeergelegenheid rondom het Goffertstadion is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets! De stadionpoorten zijn vanaf 14.00 uur geopend. De horecacounters onder de Hazenkamptribune zijn geopend. Er kan zowel met contant geld als met een N.E.C. Betaalkaart betaald worden.

De normaal geldende huisreglementen vanuit N.E.C. en de KNVB zijn ook voor deze wedstrijd van kracht. Dat houdt in dat het niet toegestaan is om vuurwerk mee te nemen of af te steken in het stadion. Ook zijn supporters met een lokaal of landelijk stadionverbod niet welkom.

Verloop wedstrijdorganisatie

Recente berichtgeving heeft ervoor gezorgd dat N.E.C. graag de feiten op een rij wil zetten omtrent het verloop van de wedstrijdorganisatie.

Na het bereiken van de bekerfinale heeft een loting vanuit de KNVB uitgewezen dat N.E.C. de thuisspelende ploeg zou zijn. De reglementen schrijven voor dat de thuisspelende club in samenspraak met politie en gemeente de wedstrijdorganisatie bepaalt. In meerdere vooroverleggen en een gezamenlijk overleg op vrijdag 13 mei met de KNVB, Vitesse en N.E.C. zijn diverse scenario’s doorgesproken. Eén van de mogelijke scenario’s was om de finale te spelen zonder publiek, maar alleen met genodigden. Zowel de KNVB als N.E.C. heeft aangegeven dat voetbal voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daarbij komt kijken dat N.E.C. in eigen stad logischerwijs ook altijd voor eigen publiek wil spelen.

Om die reden werd toen niet voor het scenario met alleen genodigden gekozen, maar voor het scenario waarbij publiek van beide clubs welkom is. Echter, vanwege veiligheidsoverwegingen en kennisgeving over mogelijke dreiging vanuit zowel Arnhem als Nijmegen was een verplichte buscombi regeling de enige optie voor Vitesse-publiek om de wedstrijd te bezoeken. N.E.C. wil benadrukken dat een dergelijke regeling voor een A-junioren wedstrijd natuurlijk geen normalisatie is, maar dat ieders veiligheid en de toegankelijkheid van de wedstrijd wat ons betreft voorrang krijgen.

We hopen op een sportieve en mooie voetbalmiddag in het Goffertstadion.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36