Algemeen

KNVB Fan Onderzoek: een bovengemiddeld vol Goffertstadion

KNVB Fan Onderzoek: een bovengemiddeld vol Goffertstadion
Zoals ieder jaar heeft de KNVB in samenwerking met de Eredivisie en Jupiler League ook dit seizoen weer een grootschalig fan onderzoek laten uitvoeren. Daarbij is gekeken naar wat onze supporters waarderen aan een wedstrijdbezoek bij N.E.C. en waar nog verbetering mogelijk is.

92% van de deelnemers aan het onderzoek waardeert een bezoek aan het Goffertstadion als zeer goed. Bovendien gaf maar liefst 97% van onze supporters aan van plan te zijn hun seizoenkaart ook voor volgend seizoen weer te verlengen, iets waar we bijzonder trots op zijn.

Ook over de bezettingsgraad mogen we tevreden zijn. Thuiswedstrijden van N.E.C. trekken gemiddeld 11.680 toeschouwers (zo’n 93% van de totale capaciteit) en daarmee ligt de bezettingsgraad in het Goffertstadion hoger dan gemiddeld in de Eredivisie. Daarbij voelt 95% van de deelnemers zich veilig tijdens een wedstrijdbezoek in het Goffertstadion. Eveneens zijn onze supporters bijzonder tevreden met stadionspeaker Gerry van Campen, de goaltune en de N.E.C. Juniors.

Uit het onderzoek kwamen ook punten van aandacht naar voren. Zo blijkt de bewegwijzering binnen het stadion ondermaats en wordt zowel de kwaliteit als de snelheid van onze catering als niet-positief ervaren. Dit zijn zaken waar we ons in het komende seizoen op zullen gaan richten om dit waar mogelijk te verbeteren.

De volledige rapportage van het KNVB Eredivisie Fan Onderzoek 2015-2016 vind je hier.

We willen de deelnemers aan dit onderzoek bedanken voor hun medewerking! We zullen de resultaten uit dit onderzoek gebruiken om ons als club op alle gebieden continu te blijven verbeteren.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36