Interview

Marcel Appiah:'Kijk terug op twee mooie seizoenen'

Marcel Appiah:'Kijk terug op twee mooie seizoenen'
Voor Marcel Appiah was het ritueel na afloop van de (misschien wel) laatste thuiswedstrijd van het seizoen een beetje een herhaling van vorig jaar. Ook toen nam de Duitser namelijk afscheid van het thuispubliek en ook toen was nog niet bekend waar hij zijn carrière zou vervolgen: “Dat klopt inderdaad, maar eigenlijk maakt me dat na deze verloren wedstrijd even helemaal niks uit. We hadden een doelstelling met het team en die hebben we vandaag helaas niet bereikt. Totaal onnodig, als je de wedstrijd terugkijkt.”

Met name de eerste helft leek er voor N.E.C. inderdaad geen vuiltje aan de lucht: “Sterker nog, ook in de tweede helft was er eigenlijk weinig aan de hand, ook al kwam Roda zo snel op voorsprong na een cornerbal. Volgens mij hadden wij meestal toch de controle over de wedstrijd, maar als je de kansen niet afmaakt dan heb je daar uiteindelijk weinig aan.”

Keerpunt in de wedstrijd was misschien wel de gemiste strafschop van Christian Santos. In plaats van 2-0 stond bij het rustsignaal nu ineens 1-1 op het scorebord, aangezien Tom van Hyfte op schitterende wijze de gelijkmaker binnenschoot, vlak nadat Santos zijn penalty gekeerd zag door Roda-doelman Van Leer. Appiah: “Natuurlijk was het mooi geweest als we toen op 2-0 waren gekomen, maar daar kunnen we het niet op afschuiven. Zoiets kan gebeuren, al is het jammer dat het dan net vandaag gebeurt. Aan de andere kant heeft Christian dit seizoen al zoveel belangrijke doelpunten voor ons gemaakt, dat wij niet kunnen zeggen dat zijn misser ons dadelijk de play-offs laat missen. Het kan gewoon gebeuren, hoe jammer het ook is.”

Over waar Appiah volgend jaar voetbalt is nog niks bekend, geeft hij aan: “Er komt geen scenario zoals vorig jaar, maar de club en ik gaan nog wel in gesprek. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar nu is het nog even afwachten voor mij. Als de club met mij wil praten dan doe ik dat natuurlijk graag, maar als het niet gebeurt….tja, dan ga ik ergens anders voetballen. Ik zou het jammer vinden als ik moet vertrekken, maar ook dat is voetbal. Je weet nooit helemaal wat er gaat gebeuren, dat ligt ook niet alleen in mijn handen.”

Volgende week moet N.E.C. in Rotterdam aantreden tegen Feyenoord. Bij winst in De Kuip maakt N.E.C. nog steeds kans op een plekje in de play-offs. Appiah: “Het maakt niet uit hoe klein de kans is, áls ‘ie er is, dan moet je er met zijn allen voor gaan.” Mocht het niet lukken, dan heeft Appiah tegen Roda JC misschien wel zijn laatste thuiswedstrijd voor N.E.C. gespeeld: “Dan kan ik in ieder geval terugkijken op twee mooie jaren. Vorig seizoen hadden we een recordseizoen, met promotie aan het eind van de rit. Ook dit jaar had niemand verwacht dat wij zo zouden gaan presteren. Ondanks dat de stemming na deze nederlaag wat minder is, mogen we daar toch trots op zijn.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36