Algemeen

N.E.C. - Roda JC in de media

N.E.C. heeft gisteren in strijd om de play-offs voor Europees voetbal in eigen huis dure punten laten liggen tegen Roda JC. De ploeg van Ernest Faber ging met 1 - 2 onderuit. Wat schreven de media zoal over het duel met de Limburgers?

De Gelderlander

“Door de 2-1 nederlaag tegen Roda JC verbleekten gisteren alle perspectieven van NEC op de play-offs om Europees voetbal. Maar hoop was er altijd, stelde de goalgetter in Nijmeegse dienst.

Santos (28) oogde wel moedeloos. Zoals iedereen bij NEC eigenlijk. Uitgerekend in De Goffert, de schier onneembare vesting van de Nijmeegse club in dit seizoen, ging alles mis. En dat dan nog tegen die bescheiden Limburgse formatie ook. Roda, dat in de eredivisie zo weinig scoorde en zo moeizaam won. FC Groningen profiteerde, met een 2-1 zege op Heerenveen, en stapte over de Gelderse club heen naar het felbegeerde ticket voor de nacompetitie.”

“Het duel met Roda JC bood weinig houvast. Moeizaam, krakend en piepend, wanhopig en uiteindelijk gefrustreerd, rende NEC tegen de Limburgers door De Goffert. Stuurloos en machteloos, zeker na rust. Alles vloeide weg uit de Nijmeegse benen.

Terwijl de ontmoeting zo voorspoedig begon. Na 25 minuten kwam NEC op voorsprong door Navarone Foor, al ging daarbij alle dank uit naar Roda-back Ard van Peppen. Die schoot namelijk stekeblind de Nijmeegse spelmaker aan, waarop de bal binnen caramboleerde.”

Voetbal International

“NEC had vertrouwen geput uit de sterke optredens in De Goffert. De Nijmeegse formatie kwam tegen Roda JC Kerkrade ook op voorsprong. Met het nodige geluk opende Navarone Foor de score. In een poging op te ruimen schoot Ard van Peppen de bal via de NEC-aanvaller in zijn eigen doel.

In de 39ste minuut leek Christian Santos de wedstijd voortijdig in Nijmeegs voordeel te gaan beslechten. Maar de strafschop, die was toegekend na een overtreding van Arjan Swinkels op de spits, was niet besteed aan de clubtopscorer.

Het bleek het begin van het einde voor NEC. Roda JC kwam op slag van rust door een zeer fraaie treffer van Tom Van Hyfte op gelijke hoogte. De Belg volleerde van ruim twintig meter raak. Koud begonnen aan de tweede helft zette Rydell Poepon met een kopbal Roda op voorsprong.

De Limburgse gasten hielden die marge in stand en zijn met de drie punten zeker van handhaving. NEC daarentegen dreigt de play-offs om een Europees ticket te missen door het verlies. De Nijmeegse formatie staat negende op één punt van de begeerde achtste plaats, die nu wordt ingenomen door FC Groningen.”

FOX Sports

“N.E.C. kreeg in de eerste helft twee enorme kansen in de schoot geworpen om in eigen huis een riante voorsprong te pakken. Navarone Foor profiteerde en scoorde nadat Roda-verdediger Ard van Peppen de bal tegen hem aanschoot, 0-1

Vervolgens mocht Christian Santos na een overtreding van Arjan Swinkels aanleggen vanaf de stip om die voorsprong te verdubbelen. Hij vond echter doelman Benjamin van Leer op zijn weg.

N.E.C. zakt naar de negende plek en ziet plaatsing voor play-offs voor Europees voetbal in gevaar komen. De Nijmegenaren hebben plaatsing niet meer in eigen hand en spelen hun laatste competitieduel met Feyenoord.”

[caption id="attachment_28628" align="alignnone" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]