Interview

A1-speler Özgür Aktas:'Vier op een rij, dat zou mooi zijn!'

A1-speler Özgür Aktas:'Vier op een rij, dat zou mooi zijn!'
De competitie zit er al even op voor de A1 van de voetbalacademie N.E.C./FC Oss, maar het seizoen daarentegen allesbehalve. Morgen wacht de ploeg van René Koster in het eigen Goffertstadion in de bekerfinale het treffen met Vitesse A1. Centrale verdediger Özgür Aktas kijkt erg uit naar het duel met de Arnhemmers: "Dit is toch wel een klein beetje een droom die uitkomt."

Bij afwezigheid van eerste aanvoerder Frank Sturing, die al langere tijd gekweld wordt door blessureleed, zal Aktas morgen als captain aan de aftrap van het duel verschijnen. En dat nog wel tegen zijn oud-ploeggenoten. "Het is een speciale wedstrijd voor mij. Niet in de eerste plaats omdat het om de bekerfinale gaat, ook omdat ik in de jeugd bij Vitesse heb gespeeld. Veel jongens uit dat team ken ik erg goed en we hebben de afgelopen week dus ook al veelvuldig contact gehad over de wedstrijd van morgen. We stangen elkaar hier en daar wat, dat hoort erbij", laat Aktas weten.

In de reguliere competitie en ook in de kampioenspoule stonden beide ploegen al tot drie keer toe tegenover elkaar. Op Papendal wonnen de talenten van N.E.C./FC Oss met achtereenvolgens 2 - 4 en 1 - 2 van hun Arnhemse leeftijdsgenoten en ook op De Eendracht waren manschappen van Koster met 2 - 1 te sterk. Desalniettemin weet ook Aktas dat dat geen garantie biedt voor succes: "Bij één van die drie wedstrijd moest ik helaas geblesseerd toekijken, maar in de andere twee heb ik wel meegespeeld. Zij hebben gewoon een heel goede ploeg met veel voetballende kwaliteit. Ik verwacht dat zij meer het spel gaan maken morgen en dat wij wederom als team moeten fungeren om tot een goed resultaat te komen. Vier op een rij dit seizoen, dat zou mooi zijn!"

In de hechtheid van dit team ligt volgens Aktas ook de voornaamste sleutel van dit succesvolle seizoen. "Binnen onze groep heeft door het hele seizoen heen een erg goede sfeer gehangen en dat is altijd de basis voor succes. In de winterstop hebben we een trainingskamp gehad in Las Vegas en dat heeft daar ook nog eens heel erg aan bijgedragen. We kennen elkaar allemaal door en door, weten wat we aan elkaar hebben en werken altijd hard voor elkaar. Mede daarom hebben we zo'n geweldig seizoen kunnen draaien", vertelt hij.

Dat seizoen kan morgen op fenomenale wijze afgesloten worden met het winnen van de KNVB-beker, een historisch hoogtepunt voor N.E.C., want nooit eerder haalde de A1 überhaupt de finale. Daarvan is ook Aktas op de hoogte en ergens brengt dat volgens hem ook wel een gezonde spanning met zich mee: "De afgelopen week is eigenlijk niet anders geweest dan andere; we hebben ons goed kunnen voorbereiden en de focus is er. Morgen zal iedereen in zekere zin wel anders gespannen zijn dan normaal, maar dat is natuurlijk logisch. Er zullen veel familieleden en vrienden op de tribune zitten morgen en we spelen in ons eigen Goffertstadion, allemaal dingen die ons nog meer motiveren."

Ten slotte verwacht Aktas een spannende wedstrijd waarin beide ploegen in eerste instantie wat zullen aftasten, maar hoopt hij het klusje deze keer wel in negentig minuten te klaren, iets wat in de vorige drie ronden tegen respectievelijk AFC A1 (3 - 3), Feyenoord A2 (3 - 3) en Brabant United A1 (1 - 1) niet lukte. "Ach, als het ook nu weer op strafschoppen aan zou komen, heb ik helemaal het vertrouwen dat we die beker gaan pakken. Maarten (Paes, red.) heeft in Amerika al laten zien dat hij een echte penaltykiller is en hij heeft er in deze bekercampagne al drie keer eerder voor gezorgd dat we na penalty's verder mochten bekeren. Mocht het zover komen, dan zal hij er weer staan, daar vertrouw ik op", besluit hij.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36