Interview

Rens van Eijden:'Ups en downs gekend bij N.E.C.'

Rens van Eijden:'Ups en downs gekend bij N.E.C.'
Aangezien N.E.C. nog een kansje maakt op deelname aan de play-offs hoeft de wedstrijd tegen Roda JC nog niet de laatste thuiswedstrijd van Rens van Eijden in het shirt van N.E.C. te zijn geweest. Mocht dat wel het geval zijn, dan had de aanvoerder uiteraard op een ander afscheid gehoopt. “Tja, na zo’n teleurstellende wedstrijd is het logisch dat een afscheid een beetje in het niet valt. Maar goed, ik ben geen emotionele jongen die zit te wachten op een afscheid of een voetstukje. Ik heb zeven jaar lang geprobeerd het maximale uit mezelf te halen om zodoende ook het beste voor de club eruit te halen. Dat is een wisselwerking geweest die in mijn ogen heel normaal is. Daar ben ik de club en de mensen die altijd in me geloofd hebben heel dankbaar voor, maar zelf hoef ik daar echt niet voor op een voetstuk geplaatst te worden.”

Over de wedstrijd tegen Roda JC was Van Eijden duidelijk: “Je kan zelf net voor de rust op 2-0 komen. In plaats daarvan krijg je vlak voor rust de gelijkmaker om je oren. Op het moment dat we zelf een counter willen starten, verliezen we een duel en is daarna de ruimte tussen de linies te groot. Van Hyfte kan dan vrij uithalen en schiet ‘m geweldig binnen. In de rust zeg je dan tegen elkaar dat Roda inderdaad niet eens een echte kans heeft gehad en dat we beter zijn, maar meteen na de rust krijg je de 2-1 om de oren. Dan verandert de hele wedstrijd.”

Na die 2-1 ontspon zich een vervelende wedstrijd, met heel veel onderbrekingen. “Bij ons werd het steeds meer een kwestie van de ballen in de ‘box’ brengen. Daar ontstonden ook wat mogelijkheden uit, waarvan de grootste wel voor Mihai Roman was, die naast schoot. Dan verlies je zo’n wedstrijd uiteindelijk met 2-1. Ten eerste maak je zelf de kansen die je krijgt niet en ten tweede geef je zelf de goals knullig weg. Dan wordt het lastig.”

“Er is nog steeds een klein kansje op de play-offs, maar je hebt het niet meer in eigen hand”, weet Van Eijden. “Het is wel mooi dat je na een promotie tot op de laatste dag meestrijd, maar dat neemt niet weg dat we nu gewoon ontevreden zijn omdat we het zelf weggeven.”

Terugkijkend op zeven seizoenen bij N.E.C. ziet Rens van Eijden volgens eigen zeggen een rollercoaster: “Er zijn ups en downs geweest, zowel voor mezelf als voor de club. Uiteindelijk waren er wel altijd weer middelen om het op te lossen. Ik heb hier natuurlijk een belangrijk deel van mijn leven en carrière doorgebracht en daar ben ik iedereen hier dankbaar voor. Dat heeft me uiteindelijk toch gevormd als voetballer en als mens. Ik had het geweldig gevonden om af te kunnen sluiten met de play-offs. Het kan nog steeds, maar de kans is klein. Ik ga in ieder geval met opgeheven hoofd weg en heb hier een mooie tijd gehad.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31