Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C./FC Oss A1 – Vitesse A1

Voorbeschouwing N.E.C./FC Oss A1 – Vitesse A1
Morgen neemt N.E.C./FC Oss A1 het in het eigen Goffertstadion op tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. In de eindstrijd om de KNVB-beker voor A-junioren hoopt de ploeg van René Koster het goede seizoen op gepaste wijze af te sluiten.

N.E.C./FC Oss A1

Na de eerste dertien wedstrijden van het seizoen, waarin onder andere met 3 - 0 werd gewonnen van Ajax A1, had N.E.C./FC Oss A1 zich met 21 punten op knappe wijze op de zesde plek weten te nestelen. Dat gaf na de winterbreak recht op deelname aan de kampioenspoule, waar de acht beste A1-ploegen van Nederland het tegen elkaar op namen. Ook hier kenden de manschappen van Koster een goede start; de openingswedstrijd werd met 2 - 1 gewonnen van Vitesse – in de reguliere competitie werd op Papendal ook al met 2 - 4 afgerekend met de Arnhemmers – en twee weken later werd ook latere kampioen PSV A1 met 2 - 1 verslagen.

Nog succesvoller dus was de bekercampagne dit seizoen en wat hieraan vooral opvalt, is het feit dat de A1 alleen in de eerste ronde in negentig minuten afstand wist te nemen van zijn directe concurrent Willem II: 0 – 3. De drie overige ronden op weg naar de finale waren zenuwslopend spannend en werden uiteindelijk alle drie pas beslist na het nemen van strafschoppen; zowel de A1 van het Amsterdamse AFC en Feyenoord A2 (beiden 3 - 3 na 120 minuten) als Brabant United (1 - 1) bleken in de penaltyseries niet opgewassen tegen N.E.C./FC Oss A1.

Vitesse A1

Ondanks dat Vitesse A1 in de drie eerdere wedstrijden zijn meerdere moest erkennen in N.E.C./FC Oss A1 eindigden de Arnhemmers zowel in de reguliere competitie als in de kampioenspoule boven de talenten van onze academie. De ploeg van Joseph Oosting en Nicky Hofs verzamelde voor de winter één punt meer en erna vijf.

Net als N.E.C./FC Oss A1 had Vitesse in de halve finale een strafschoppenserie nodig om de eindstrijd te bereiken: na een 2 - 2 stand na 120 minuten nam het zijn penalty’s uiteindelijk beter dan Ajax A1, waarvan zo’n drie weken eerder in de competitie ook al met 1 - 3 van werd gewonnen. In eerdere stadia waren de Arnhemmers ook al te sterk gebleken voor de hoogste jeugdteams van Roda JC (1 - 2) en Feyenoord (3 - 1) en het combinatieteam van FC Groningen en SC Cambuur (1 - 0).

Het duel van morgen belooft dus opnieuw een spannende wedstrijd te gaan worden, verwacht ook A1-trainer René Koster: “We hebben het dit seizoen drie keer uitstekend gedaan tegen Vitesse, maar dat is absoluut geen garantie voor de finale van morgen. Zij hebben een erg goede ploeg en zijn twee keer boven ons geëindigd in de competitie, dus we zullen opnieuw alle zeilen bij moeten zetten om ook nu weer tot een goed resultaat te komen. Het vertrouwen binnen de ploeg is in ieder geval erg groot; we willen morgen historie gaan schrijven.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31