Algemeen

Drietal talenten langer bij N.E.C.

Drietal talenten langer bij N.E.C.
N.E.C. heeft drie van zijn grootste talenten langer aan zich weten te binden. Maarten Paes zette 29 juni in het Goffertstadion onlangs zijn handtekening onder zijn eerste profcontract. Ferdi Kadioglu tekende op 6 juli en Niek Hoogveld zal op 12 juli zijn krabbel zetten.

Hoogveld, die een contract voor drie seizoenen tekent, belandde in 2008 via RKSV Driel bij de voetbalacademie N.E.C./FC Oss, waar hij alle jeugdelftallen doorliep. De nu 17-jarige centrale verdediger stroomde vrijwel altijd eerder door naar een hogere leeftijdsklasse en maakte afgelopen seizoen deel uit van N.E.C./FC Oss A1, waarmee hij een bijzonder goed seizoen achter de rug heeft. Met zijn team eindigde hij in de kampioenspoule op een verdienstelijke zevende plek en – historischer nog – bereikte hij de landelijke bekerfinale.

Ook Kadioglu blijft voor drie seizoenen aan N.E.C. verbonden. De aanvallende middenvelder kwam in 2008 over van ESA uit Arnhem en kan terugkijken op een succesvol seizoen, met als hoogtepunt zijn deelname aan het Europees Kampioenschap onder 17 jaar. Onder trainer en oud-N.E.C.’er Kees van Wonderen pikte de nog altijd maar 16-jarige Kadioglu in iedere wedstrijd van het toernooi zijn minuten mee en strandde hij met het team uiteindelijk de halve finale, waarin de leeftijdsgenoten uit Portugal met 2 – 0 te sterk bleken.

N.E.C. kwam ook met Paes een verbintenis overeen. Het nu 18-jarige keeperstalent tekende een contract voor twee seizoenen met optie op nog één seizoen. De geboren Nijmegenaar kwam pas een jaar geleden over van Union en ontwikkelde zich in het bekertoernooi afgelopen seizoen tot ware penaltykiller. Tot drie keer toe zegevierde N.E.C./FC Oss namelijk na het nemen van strafschoppen, waardoor het uiteindelijk de finale wist te bereiken. Paes werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Oranje onder 19.

Niek, Ferdi en Maarten: welkom bij N.E.C.!
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36