Wedstrijdverslag

N.E.C. verliest oefenduel met Hannover 96

N.E.C. heeft vanmiddag zijn meerdere moeten erkennen in Hannover 96. In het stadion van Eintracht Rheine leden de Nijmegenaren een fikse, maar geflatteerde nederlaag: 5 - 2. Aan de kant van N.E.C. zorgden Quincy Owusu en Dario Dumić voor de doelpunten.

N.E.C. kende een moeizame start van het duel met Hannover 96 en werd al snel met de rug tegen de muur gedrukt. Omdat de laatste linie organisatorisch goed stond, leverde dat aanvankelijk weinig gevaar op, maar na een kwartier spelen zag het de Duitsers toch de leiding nemen. Een afstandsschot van Salif Sané werd door doelman Joshua Smits verkeerd ingeschat en viel aan de verkeerde kant van de paal tegen de touwen: 1 - 0.

Nauwelijks bekomen van deze tegenslag was het binnen drie minuten nog eens raak voor Hannover 96, dat aankomend seizoen in de tweede Bundesliga actief is. Een wat makkelijk toegekende vrije trap werd door Sebastian Maier op fraaie wijze in de kruising gekruld.

Minder van slag van deze tweede tegentreffer richtte N.E.C. zich echter weer op, begon het zelf ook steeds meer aan aanvallen te denken en deed het na iets meer dan een halfuur spelen wat terug. Owusu, die afgelopen dinsdag in het duel met Almere City (3 - 1) ook al trefzeker was, had aan de Duitse verdediging weten te ontsnappen en schoof vervolgens koeltjes de 2 - 1 achter doelman Philipp Tschauner.

Het goede laatste kwartier van voor de pauze nam N.E.C. in het vervolg mee naar het tweede bedrijf, waarin de manschappen van Peter Hyballa binnen enkele minuten zelfs weer langszij kwamen. Met een afgemeten vrije trap stelde Julian von Haacke Dumić in staat van dichtbij de 2 - 2 binnen te knikken.

Steeds meer kreeg N.E.C. - al wist het daarbij amper gevaar te stichten - hierna de overhand en des te groot was de verbazing bij de derde Duitse treffer, die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. Na een afgeslagen hoekschop konden de elf Nijmegenaren slechts toekijken hoe Valmir Sulejmani de bal op weergaloze wijze vanuit de volley en via de onderkant van de lat binnen pegelde: 3 - 2.

Net als voor rust bleek N.E.C hier behoorlijk van van slag, want opnieuw zag het Hannover 96 binnen nog geen drie minuten de marge weer op twee brengen. Babacar Gueye was de laatste Nijmeegse linie te snel af geweest, omspeelde Smits en zorgde op eenvoudige wijze voor de 4 - 2. Daarbij bleef het echter niet, want enkele minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Edgar Prib de eindstand met een kopbal van dichtbij op 5 - 2.

Het volgende duel in voorbereiding op het seizoen 2016-2017 staat gepland voor aankomende dinsdagavond. Dan reist N.E.C. af naar Groesbeek voor het treffen met Achilles '29.