Algemeen

AZ - N.E.C. in de media

AZ - N.E.C. in de media
N.E.C. ging gisteren in Alkmaar onderuit tegen een sterk spelend AZ en leed daarmee zijn eerste nederlaag van het seizoen. Wat schreven de media zoal over het duel met de Alkmaarders?

De Gelderlander

"Het defensieve blok, dat Hyballa heeft gebouwd, hield ook lang stand tegen AZ. Maar vroeg in de tweede helft verdampten de kansen op een Nijmeegse stunt, toen Julian von Haacke het onderbreken van een Alkmaarse counter met zijn tweede gele kaart moest bekopen. Het was bepaald niet slim van de controleur om Fred Friday ter hoogte van de middenlijn vast te houden. In het restant van de partij creëerde AZ volop kansen, waarvan oud-NEC'er Alireza Jahanbakhsh er een kwartier voor tijd eentje benutte (2-0).

Leverde het duel dan niets positiefs op voor NEC? Toch wel. In de slotfase liet Hyballa het supertalent Ferdi Kadioglu debuteren. De 16-jarige middenvelder wordt op 7 oktober 17 jaar en is voor de Nijmeegse club een echte groeibriljant."

"Door een blessure van Mikael Dyrestam was Heinloth tegen AZ alweer de derde speler in vier competitiewedstrijden die het als linksback moest proberen van trainer Peter Hyballa. 'Dit was mijn eerste keer in Nederland op die positie. Bij Paderborn heb ik er ook al wel eens gespeeld, maar ik ben van origine rechtsback. Dit was wel even omschakelen, maar dan mag het normaal gesproken nog geen probleem opleveren.'

'Voor een vleugelverdediger is het grote verschil met Duitsland dat de tegenstanders hier vaak ook echte vleugelspitsen zijn', vervolgt Heinloth. 'In Duitsland komen ze vanuit het middenveld en zijn het vooral lopers. Hier in de eredivisie tref ik veelal aanvallers die graag een actie maken. Die zijn moeilijker te verdedigen.'"

De Telegraaf

"In tegenstelling tot afgelopen donderdag tegen FK Vojvodina (0-0) liet AZ tegen NEC bij vlagen wel het voetbal zien waar het publiek voor naar het stadion komt. Bij de beslissende pass ontbrak het echter voortdurend aan zorgvuldigheid, waardoor NEC lang mocht blijven hopen op een punt.

Maar een kwartier voor tijd kón het niet fout gaan, toen de sterk spelende Fred Friday een uitbraak forceerde. In een twee-tegen-één-situatie behield de spits keurig het overzicht, bediende Alireza Jahanbakhsh op zijn wenken en zag de Iraniër voor de beslissende treffer tekenen: 2-0."

De Volkskrant

"Dabney dos Santos kopte voor rust vallend raak, Alireza Jahanbakhsh besliste het duel tegen zijn oude club halverwege de tweede helft. De Nigeriaan Fred Friday, een van de uitblinkers, zag zijn eerste competitietreffer worden geannuleerd wegens buitenspel.



[...]

Vlak voor rust werd het 1-0. Een voorzet van Van Overeem bereikte Dos Santos. Die had de bal voor het inknikken. De tegenvaller dwong NEC na de rust tot meer offensieve risico's. AZ kreeg daardoor ruimte voor counters. De eerste was meteen bepalend. Julian von Haacke greep Friday onnodig vast en kreeg geel. Het was de tweede voor de Duitser, al eerder bestraft voor een iets te wilde tackle."

[caption id="attachment_30991" align="alignnone" width="300"]
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36