Jong N.E.C.

Jong N.E.C. komt tekort tegen Jong FC Utrecht

Jong N.E.C. komt tekort tegen Jong FC Utrecht
Jong N.E.C. heeft dinsdag een oefenwedstrijd verloren tegen Jong FC Utrecht. Het team uit de Jupiler League won in Utrecht met 3-2. Trainer Ron de Groot zag in de tweede helft een beter team dan in de eerste helft.

“We werden teruggedrongen in de eerste helft, maar het lukte ons toch om er redelijk eenvoudig doorheen te voetballen. Daardoor kwamen we ook op 1-0 door Milton Klooster (foto) na een voorzet van de rechterkant van Thijmen Goppel, maar daarna kregen we het lastig”, zei De Groot. “Het werd na een half uur 1-1 en even daarna kwamen zij met een gelukje op voorsprong. We kregen uit de counter nog wel wat mogelijkheden om iets terug te doen, maar helaas kwamen we niet tot scoren. We gingen de rust in met een 3-1 achterstand, want ze scoorden nog een goal die haast identiek was aan de eerste.” De tweede helft was van een beter niveau, vond de trainer: “In de tweede helft hebben we veel kansen gecreëerd en scoren we een goeie goal via wederom Milton Klooster. Jay-Roy Grot kwam goed door en tikte breed op Milton, die het prima afmaakte. Daarna hadden we gewoon nog op 3-3 kunnen komen, dus dan is het jammer dat je er niet nog een gelijkspel uit haalt.”

De uitslag van de wedstrijd tegen een team uit de Jupiler League zegt De Groot niet zoveel: “We hadden wat meer druk moeten zetten op de bal als we een goed resultaat wilden halen, maar zij hadden ook gewoon een goed team in het veld staan. Tegen ploegen die wat minder goed zijn hoeft je niet constant druk te houden, maar tegen deze ploeg is dat gewoon nodig. Zij waren fysiek wat sterker en alerter, maar ondanks dat hebben wij ons goed geweerd.”

Opstelling: Smits; Goppel, Sturing, Pröpper (80. Hoogveld), Fini; Amaarouk, Tel (80. Hosch); Grot, Klooster, Owobowale (80. Spierings) en Groeneveld.

Jong N.E.C.
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31