Interview

Reagy Ofosu:'Wie weet waar we straks toe in staat zijn'

Reagy Ofosu:'Wie weet waar we straks toe in staat zijn'
Hij speelde zijn eerste wedstrijd voor N.E.C. tegen PEC Zwolle en wat voor een debuut werd het. Reagy Ofosu drukte gelijk zijn stempel door met een doelpunt een punt in eigen huis te houden. En dat terwijl de flankspeler eigenlijk al blij was dat hij mocht spelen. “Dat ik mocht spelen vond ik al heel wat en om dan te scoren is natuurlijk hartstikke mooi, maar om echt te kunnen spreken van een goed debuut, had ik liever gewonnen."

"De eerste helft was gewoon niet goed genoeg van ons. Misschien dat we wat nerveus waren, maar in de tweede helft hebben we die schroom van ons af kunnen gooien. Daarin hebben we laten zien dat we met hard werken heel ver kunnen komen. Zwolle was ook ineens kwetsbaar en met de fans die erachter gingen staan hebben we laten zien wat het moet worden voor ons. Iedere wedstrijd er keihard voor vechten en veel pressie zetten en dan zorgen dat we met onze fitheid vooral op de helft van de tegenstander spelen.”

Ofosu, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, kwam over van het Oostenrijkse Grödig, dat vorig seizoen uitkwam in de Oostenrijkse Bundesliga. Maar de Duitser groeide op in Hamburg en belandde zelfs in de jeugdacademie van HSV. Terugkeren zou dan ook een droom zijn, volgens Ofosu. “Het is voor iedereen een droom om te spelen in je eigen stad voor je eigen club. Ik heb vanuit de jeugdacademie en het tweede team destijds wel eens meegetraind met het eerste team, maar de selectie was toen zo sterk met spelers als Petric en Guerrero dat ik wist dat het lastig zou worden om door te breken. Via Ingolstadt belandde ik op het derde niveau bij Chemnitzer, waar ik gelukkig wel aan spelen toekwam en de stap kon maken naar Grödig. Daar heb ik blijkbaar de aandacht verdiend, want ineens ging het snel. Peter Hyballa kende blijkbaar mijn naam al en toen N.E.C. interesse in mij toonde was het in een paar dagen geregeld. De klik met de trainer is zo goed. Hij weet precies wat ik nodig heb om te presteren. Dat betekent dat hij me ook best wel eens boos mag maken. Daarmee pusht hij me tot de limit, om alles te blijven geven. Dat is toch wel de kracht van deze trainer, dat hij precies weet hoe hij het uiterste uit zijn spelers moet halen.”

Waar hij dit seizoen met N.E.C. kan eindigen, wil Ofosu zo vroeg in het seizoen nog niet inschatten, maar hij is heel enthousiast over de mogelijkheden en het gevoel in de selectie. “Natuurlijk zijn er veel nieuwe jongens uit het buitenland, waaronder ik, maar we zijn een jong team dat elkaar heel goed aanvoelt. Iedereen heeft de juiste mentaliteit om er hard voor te werken, maar tegelijkertijd kunnen we ook veel lol maken met elkaar. Zelfs een ‘oudje’ als Jeffrey Leiwakabessy gedraagt zich soms nog als een jonge hond. Met wat meer wedstrijden en tijd kunnen we ook onze speelstijl erin slijpen en echt veel beter worden, daarvoor herbergt dit team meer dan genoeg kwaliteiten. En als ze we met zoveel nieuwe spelers al zo kunnen spelen zoals in de tweede helft tegen Zwolle, wie weet waar we dan over zes maanden wel niet toe in staat zijn!”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36