Wedstrijdverslag

N.E.C. met ruime cijfers voorbij 1. FC Kleve

N.E.C. met ruime cijfers voorbij 1. FC Kleve
N.E.C. heeft het vriendschappelijke duel met 1. FC Kleve vanavond ruim gewonnen. Taiwo Awoniyi had met twee doelpunten en een assist op Kévin Mayi een groot aandeel in de 0 - 3 ruststand. Stefan Mauk en beloftenspeler Arnaut Groeneveld bepaalden de eindstand op 0 - 5.

Het duel met de Duitse Landesligist verliep van meet af aan zoals vooraf verwacht. Het was namelijk N.E.C. dat direct het heft in handen nam en de aanval zocht, al bleek goed en snel combinatievoetbal vanwege de slechte staat van het grasveld niet altijd mogelijk. Desondanks verschafte de ploeg van Peter Hyballa zichzelf al vroeg de nodige kansen op een openingstreffer en waar Stefan Mauk en Sam Lundholm in een eerder stadium het vizier niet op scherp hadden staan, was het halverwege de eerste helft wel raak voor Awoniyi. De van Liverpool gehuurde aanvaller reageerde het meest attent op een fout van 1. FC Kleve-doelman Sascha Horsmann en schoof de 0 - 1 tegen de touwen. Iets meer dan een kwartier later, nadat hij eerst al een assist had geleverd op een treffer van Mayi, zorgde Awoniyi voor een 0 - 3 ruststand.

De Nigeriaan, die afgelopen vrijdag in Nijmegen arriveerde, deed in het vervolg ook na de onderbreking van zich spreken als aangever van de 0 - 4 van Mauk. Speler van Jong N.E.C. Arnaut Groeneveld zette de 0 - 5 op het scorebord. In het laatste halfuur liet N.E.C. de teugels wat vieren en paste Hyballa de nodige wissels toe, waardoor het ongeschonden het einde van de wedstrijd behaalde.

Vanwege het aanstaande interlandweekend komt N.E.C. pas volgende week zaterdagavond (19.45 uur) weer in actie. Dan staat in het Goffertstadion het treffen met regerend landskampioen PSV op het programma.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36