Algemeen

Facts& Stats: N.E.C. - Willem II

Facts& Stats: N.E.C. - Willem II
Aankomende zondag (12.30 uur) komt Willem II in Nijmegen op bezoek en in deze rubriek lees je de meest belangrijke feiten en statistieken over het duel met de Tilburgers.

N.E.C. en Willem II troffen elkaar tot op heden 25 keer eerder in een Eredivisieduel in Nijmegen. Daarvan wisten de Nijmegenaren er 12 in winst om te zetten en in zeven van de gevallen deelden de twee de punten. De vorige wedstrijd in de Goffert eindigde in een 1-0 overwinning voor N.E.C. Het doelpunt werd gemaakt door Christian Santos. De laatste keer dat N.E.C. in eigen huis verloor van Willem II dateert alweer uit 2006. De Tilburgers wonnen toen met 1-2.

N.E.C.

N.E.C. bezet momenteel de veertiende plek in de Eredivisie. In de drie verloren competitieduels wisten de Nijmegenaren geen doelpunten te maken. De laatste keer dat dit voorkwam was in het seizoen 2011-2012. Er werd destijds achtereenvolgens niet gescoord tegen RKC Waalwijk, PSV en Vitesse.

N.E.C. heeft de afgelopen wedstrijden gemiddeld 42% balbezit gehad. De Nijmegenaren hebben gemiddeld acht schotkansen per wedstrijd waarvan er drie op het doel belanden. Het gevaarlijkst is het team buiten de zestien, hier wordt 56% van de schotkansen gecreëerd.

Topscoorders van de club blijven Reagy Ofusu en Kévin Mayi met beide twee doelpunten.

Willem II

Willem II staat op dit moment op de dertiende plek in de Eredivisie. Het team heeft net als N.E.C. vijf punten uit zes wedstrijden behaald. De Tilburgers wonnen dit seizoen knap van Ajax. In de ArenA verloren de Amsterdammers met 1-2. Verder werden er punten behaald door twee keer gelijk te spelen. Dit gebeurde tegen Roda JC (0-0) en Excelsior (1-1).

Clubtopscoorder bij Willem II is Fran Sol. Hij wist dit seizoen drie keer te scoren. Voor zijn drie goals kreeg hij assists van Bruno Andrade, Dico Koppers en Thom Haye. De Tilburgers hebben gemiddeld twaalf schotkansen per wedstrijd waarvan er vier op het doel belanden.

Het team van trainer Erwin van de Looi maakt gemiddeld achttien tackles per wedstrijd waarvan er dertien bestempeld worden als een overtreding. Willem II maakte dit seizoen elf overtredingen die bestraft werden met een gele kaart.

Arbitrage

Het duel in het Goffertstadion van aankomende zondag staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Goossens en Van Dongen. Vierde official is de heer Berben. Gözübüyük floot tot op heden zeven keer eerder een duel van N.E.C. en de laatste keer dat hij dat deed speelde N.E.C. in het Gofferstadion tegen PEC Zwolle. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Laatste vijf onderlinge ontmoetingen

Datum Ontmoeting Eindstand Doelpunten N.E.C.
30-01-2016 N.E.C. - Willem II 1 - 0  Santos
01-11-2014 Willem II - N.E.C. 0 - 1 Foor
17-12-2014 Willem II - N.E.C. 2 - 3  Cornelisse (e.d.), Platje (2)
13-04-2014 N.E.C. - Willem II 0 - 0
01-12-2013 N.E.C. - Willem II 3 - 1 Vleminckx, Schöne, Goossens


 
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36