Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C. voltooit integratie jeugdelftallen SC N.E.C. onder Voetbal Academie N.E.C./FC Oss

N.E.C. voltooit integratie jeugdelftallen SC N.E.C. onder Voetbal Academie N.E.C./FC Oss
Met ingang van dit seizoen zijn de jeugdelftallen van amateurvereniging SC N.E.C. overgeheveld naar de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss. De teams vormen de vooropleiding en de schaduwteams van de jeugdopleiding.

De vooropleiding bestaat uit de teams van onder 9, onder 10 en de E1. Deze teams waarborgen de allerjongste talenten uit de regio die, na het bereiken van de juiste leeftijd, door kunnen stromen naar de profopleiding of de schaduwopleiding.

Bij de schaduwopleiding, die bestaat uit de teams D2, C2, B2 en A2, voetballen spelers die net niet of nog niet het niveau hebben voor een opleiding onder de vlag van een BVO. De spelers die zich goed door ontwikkelen bij de schaduwteams kunnen gedurende het seizoen eventueel een overstap maken naar de A1, B1, C1, D1 of E-top. Op die manier blijft het juiste opleidingsniveau voor de topamateurspelers die nog potentie hebben om in het betaald voetbal in te stromen, gewaarborgd. Daarnaast is het mogelijk om laatrijpe talentvolle spelers van de academieteams op zaterdag mee te laten spelen met de schaduwteams, waardoor ze meer speelminuten maken en een competitiebeleving ervaren.

Hoofd opleidingen Iddo Roscher: “Wij geloven dat deze constructie optimaal is voor onze club, voor het amateurvoetbal in de regio en daarmee voor talentvolle jeugdspelers in de regio. Wij werken en scouten in een regio met veel concurrentie van onder andere PSV, Brabant United, VVV, Vitesse, De Graafschap en FC Utrecht. Daar komt bij dat onze stelregel is: kwaliteit voor kwantiteit. Door de integratie van de jeugdelftallen kunnen we selecties samenstellen met voldoende getalenteerde spelers om die spelers verder op te leiden. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36