Algemeen

Facts& Stats: FC Utrecht - N.E.C.

Facts& Stats: FC Utrecht - N.E.C.
Aanstaande zondag staat een uitwedstrijd op het programma van de mannen van Peter Hyballa. Om 14.30 uur begint het duel met FC Utrecht in De Galgenwaard. In de rubriek Facts & Stats lees je weer de meest belangrijke feiten en statistieken over deze wedstrijd.

N.E.C. en FC Utrecht speelden in totaal 72 competitiewedstrijden tegen elkaar. 24 keer eindigde deze pot in het voordeel van N.E.C., 17 keer werd er gelijkgespeeld en 31 keer verloren. De laatste keer dat de Nijmegenaren in Utrecht in actie kwamen, eindigde de wedstrijd in 3 - 1 voor de spelers van Ten Hag. De laatste keer dat N.E.C. in Utrecht won, is ook al even geleden: op 10 februari 2013 werd het 0 - 3 in de Galgenwaard met doelpunten van Platje, Falkenburg en Boymans.

N.E.C.

Thuis doet N.E.C. het goed tegen de Utrechters, zeker de laatste jaren. Van de 36 thuiswedstrijden werden er 14 gewonnen, 11 keer gelijkgespeeld en even vaak verloren. De grootste zege werd gevierd in 2004: N.E.C. won toen met 4-0. Overigens won N.E.C. uit bij FC Utrecht 10 van de 36 gespeelde wedstrijden.

Met een geweldige pegel was Todd Kane vorig seizoen in de Galgenwaard trefzeker namens N.E.C., zijn eerste en enige doelpunt in Nijmeegse dienst.

Op 1 oktober jongstleden speelde N.E.C. voor het laatst een uitduel. Op deze zaterdagavond wonnen de Nijmegenaren met 0 - 1 van Roda JC en werd een reeks van elf maanden zonder uitzege doorbroken.

FC Utrecht

FC Utrecht verzamelde tot op heden twaalf punten en deed dat gelijk verdeeld over zijn thuis- en uitwedstrijden. In eigen huis was de ploeg van Erik ten Hag te sterk voor Go Ahead Eagles (3 - 0) en Sparta Rotterdam (2 - 0).

In beide duels was Richairo Zivkovic trefzeker. De van Ajax gehuurde aanvaller kwam tot op heden al voor vier Eredivisieclubs in actie en lijkt bij FC Utrecht nog het meest zijn draai te hebben gevonden. In acht wedstrijden kwam hij drie keer tot scoren.

Net als vorig seizoen de meest gevaarlijke man aan de kant van FC Utrecht is Sébastien Haller. De Franse spits trof afgelopen seizoen 17 keer doel en deed dat tot op heden ook alweer vijf keer.

Daar waar Utrecht echter gemiddeld 1,5 keer per duel mag juichen, moet het nog net iets vaker incasseren. Tegenover de 15 doelpunten die het zelf maakte, moest doelman Robbin Ruiter de bal 16 keer uit zijn net vissen.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36