Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Jong N.E.C. met 1-2 te sterk voor Jong RKC

Jong N.E.C. met 1-2 te sterk voor Jong RKC
Jong N.E.C. is ook in de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen ongeslagen gebleven. In Waalwijk was het team van Ron de Groot met 1-2 te sterk voor het tweede van RKC. De Groot was na afloop dan ook een tevreden trainer, zowel met de uitslag als het vertoonde spel.

“Het was een prima wedstrijd van onze kant. Zeker in de eerste helft hebben we goed vanuit de organisatie gespeeld en stond het verdedigend allemaal in orde”, vertelt De Groot. “We kwamen ook al vlot op voorsprong via Milton Klooster, die scoorde uit een voorzet van Nassim Amaarouk. Na een half uurtje maakte Emilio Prieto de 0-2, nu uit een voorzet van Thijmen Goppel. We hadden ook daarna best veel dreiging en gaven eigenlijk geen enkele kans weg. Ook toen RKC in het laatste kwartier één-op-één  ging spelen, kwamen we niet echt onder druk te staan, maar we gingen niet goed om met de ruimte voorin. Daar hadden we het al beter uit kunnen spelen. Dan valt ook nog de 1-2 uit een bal die een beetje tussen de defensie in blijft hangen en daarna wordt afgewerkt, maar in de slotfase bleven we gelukkig goed op de been.”

Door de zege voert N.E.C. nog altijd stevig de ranglijst aan in de reservecompetitie poule B. De Groot sprak aan het begin van het seizoen al de sportieve ambitie uit om eerste te worden in de competitie en voorlopig lijkt het team uitstekend op weg om die doelstelling te realiseren. “Over twee weken spelen we tegen Dordrecht en hebben we alle tegenstanders een keer gehad en kunnen we echt een balans opmaken, maar we staan er prima voor. We spelen goed en over de uitslagen kan ik alleen maar tevreden zijn”, aldus De Groot.

Jong N.E.C. trad maandag aan zonder spelers uit de A-selectie, op doelman Marco van Duin na. De Groot zag daarom zijn selectie aangevuld worden met enkele spelers uit de A1 en niettemin was het team te sterk voor de leeftijdgenoten uit Waalwijk. De Groot is dan ook uitermate tevreden over de ontwikkeling van zijn trainingsgroep. “Dat we eerste staan is natuurlijk mooi, maar bij de beloften is de ontwikkeling van de spelers eigenlijk nog belangrijker. Je weet dat je niet altijd over dezelfde selectie kunt beschikken en als je dan kijkt dat we vandaag zonder spelers uit het eerste hebben gespeeld en nog steeds zo’n degelijke wedstrijd op de mat leggen, ziet het er goed uit. Deze groep is echt stappen aan het maken.”

Opstelling N.E.C: Marco van Duin; Thijmen Goppel, Ozgur Aktas, Mike Pröpper, Patrick Fini; Michael den Heijer, Vincent Tel, Nassim Amaarouk; Segun Owobowale, Milton Klooster en Emilio Prieto (’75 El Haddouti).

Jong N.E.C.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36